Weddingplanner

Een tante wordt zestig. Of ik een gedicht kan maken.

Maandag een feest. Ook familie. Zoveel jaar getrouwd. (Eerlijk gezegd weet ik niet eens hoeveel. Is dat erg?) En dan die twee bruiloften. Eerst vrijdag één van mijn beste vriendinnen. Ik maak foto’s. En dan zaterdag mijn broer. Ik ben ceremoniemeester. (“Jij kan zo goed organiseren.”) Daarnaast ben ik getuige en ik speech (“Jij bent altijd zo grappig.”). Het zijn dingen die ik leuk vind, maar ondertussen ben ik er flink druk mee. (Ik ben blijkbaar erg gewild op feesten en partijen. En dat vind ik best een compliment. Ze moeten alleen de volgende keer even overleg plegen over wat wanneer plaatsvindt. Of misschien moet ik een eigen boekingsbureau oprichten. Om dit soort toestanden te voorkomen.) In de weinige tijd die ik overhoud moet ik ook nog ’t een en ander aan krantjes en boekjes in elkaar flansen. (“Jij bent zo creatief en ook nogal handig met computers.”)

Als ik het zo teruglees is het eigenlijk zot dat ik zélf niet getrouwd ben.

Want als er íemand geen ‘nee’ kan zeggen…

16 thoughts on “Weddingplanner

 1. Stom maar ik had eigenlijk wel verwacht dat je al getrouwd was 😕

  Nee, nee, hard roepen dat je helemaal niet wíl trouwen maar nu al wel weten dat je geen nee zal kunnen zeggen……… 😆

  Like

 2. Nee, nee en dan ook niet traditioneel. Dat wilden wij ook niet. Het enige wat niet traditioneel was, was dat alles niet verliep zoals in het uitgewerkte draaiboek stond, waar ik zo lang en hard aan gewerkt had. Maar het was geweldig. Wordt het bij jou ook vast, zeker met die twee mooie bruidsmeisjes (één met strik).

  Ik hoop voor je dat ie je snel vraagt 😛

  Like

 3. Hahahahahahahaha!
  Hoezo herkenbaar!
  Adem in…. Ik heb drie bruiloften binnen zes weken, op alledrie mag ik muziek maken, bij de eerste ben ik ceremoniemeester, bij de tweede ben ik dat niet, omdat ik dat bij de eerste al ben, maar wel het vrijgezellenfeest georganiseerd, wat ik dus ook voor alledrie nog heb en bij de derde ben ik getuige… adem uit!

  Like

 4. Een echte regelneef dus (regelnicht klinkt toch ff minder 😉 )!

  En offtopic voor John Piek: ze zijn er weer, zag ik afgelopen woensdag, de kudde schapen in het Schothorsterpark. Het geblaat was bijna bij mijn huis te horen! Ja, ik ben je leuke reportage van vorig jaar nog niet vergeten hoor 😆 !

  Like

 5. Het is duidelijk lente: Heske had het ook al over een bruiloft en of zij en hoe zij zou willen trouwen!
  (Als je meiden wat groter zijn en allebei lekker mee kunnen feesten is het toch wel errug leuk hoor!)

  Like

 6. Vanaf nu alleen maar nog VOL, de link bij Viva is ook weg. Je bent VOLwassen geworden.

  (Nu alleen nog trouwen, dat was voor mij vroeger altijd het ultieme bewijs dat je volwassen bent, ik schrok dan ook behoorlijk toen mijn beste vriendin ging trouwen….)

  Like

 7. Ja, ik had ook al gezien dat Esther’s link bij Viva verdwenen was. Ik ging meestal nog via die link en de url uit het laatste berichtje hier naar toe. Nu dus toch maar VOL bij de favorieten gezet.

  Like

 8. Tot een aantal jaren geleden was ik erg tegen trouwen. Ik heb een goede vriendin weleens voor de grap een aanzoek gedaan (‘zorg jij voor de taart en de uitnodigningen, dan zorg ik voor de rest’). Iedereen om mij heen wist dat zoiets voor mij zo ongerijmd en onvoorstelbaar was dat niemand het serieus nam.

  Tegenwoordig ben ik veel minder beslist. Voor mij hoeft het nog steeds niet, maar als ik een partner zou hebben voor wie het heel belangrijk was, dan zou ik het denk ik zeker willen overwegen. En als het dan zou gebeuren zou ik het denk ik nog leuk vinden ook.

  Het belangrijkste tegenargument vind ik dat de zekerheid die trouwen in je relatie inbouwt, er door het zo formeel te regelen misschien ook wel iets de spanning uit haalt. Maar misschien is dat ook wel een gevoelszaak, omdat het verschil tussen wel en niet getrouwd zijn toch ook weer niet zo heel erg groot is.

  Maar nu even iets heel anders: deze site is toch niet VOL? Er kunnen er altijd meer bij hoor 😉

  Like

 9. Het had nog erger gekund: het is maar goed dat ik je niet ook als getuige of ceremoniemeester heb gevraagd 😉 . Succes met alle drukte, en beschouw het als een compliment!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s