Kerstleed

Bleeeh!

Ben niet in kerststemming. Ben moe. Annabel heeft weer de hele nacht lopen klooien. Was zo’n beetje elk uur ‘laar’. Wilde stante pede naar beneden. Wanneer ze haar zin niet kreeg, ging ze krijsen. Om zes uur nam ik haar bij ons in bed. Vanaf dat moment heeft ze op mijn hoofd gezeten.

En om eerlijk te zijn wás ik al niet in een te beste stemming. Gisteren vond ze het nodig om tijdens het (overigens bijzonder lekkere en ongedwongen) kerstdiner bij mijn ouders flink te gaan lopen klierbollen. Er was geen land met haar te bezeilen. Ik heb dan ook bijzonder weinig fazant en haas gegeten, omdat de draak steeds probeerde met haar grote teen de aardappeltjes van mijn bord te biljarten. (Ze zat bij mij op schoot.)

Kortom, ik heb geen zin in kerst vandaag. Ik wil een lekkere warme douche, een flinke pot thee en een film op de bank. Samen met mijn eigen kerstman. Want daar doe ik nu alleen maar chagrijnig tegen. En het liefst, het állerliefst wil ik gewoon, in alle rust, een uurtje slapen.

Zonder die eeuwige sirene aan mijn kop.

11 thoughts on “Kerstleed

 1. Gut. Ik was net van plan een gelijksoortig stukje te gaan schrijven. Hier ook totally nog in de kerstmood :-(. Hoop dat je toch een fijne dag hebt!

  Like

 2. oei dat klinkt niet erg kerst-erig…..
  hopelijk is ze strakjes zooo moe dat je haar zo d’r bedje in kan rollen en er, heel verantwoord, zelf nog even naast kan kruipen…

  Like

 3. Sterkte, klinkt inderdaad vreselijk vermoeiend.

  Op dat soort momenten probeer ik altijd in mijn achterhoofd te houden: “het is maar een fase”, maar dat lukt mij ook nooit goed.

  Wie weet valt het vandaag juist weer erg mee en is het straks weer heel gezellig?

  Like

 4. Hoi Esther,
  Ik vind het ook een eerlijke tekst. Ik kan dat wel waarderen. Ik merk bij mezelf dat als ik uitgesproken heb zoals het gewoon voor me is, er ook wel weer ruimte komt voor andere gevoelens. Tja, en Annabel doet gewoon lekker niét mee als het moet. Zou ik ook niet doen. Ik doe wel een andere keer gezellig. Sterkte

  Like

 5. Ach Es, niet klagen he, je hebt nog alstijd een aangenamer kerst gehad dan ik; ik zat met mijn schoonouders in een AC restaurant! Nee, das lekker 😦

  Liefs
  je vriendinnetje uit ‘Veurburg’

  Like

 6. Bedankt voor de steun! 😀

  Heb ‘s middags nog uurtje geslapen, dat was heel lekker. De avond bij vrienden was erg leuk. Zie ik meteen de rest ook weer wat meer in perspectief. Hoop op betere nacht.

  Lil; ai, da’s wel heul erg met kers zeg! 😯

  Like

 7. Aha, ik vroeg me al af of dat krantenbericht nog steeds geldig was (mbt het doorslapen dus). Helaas niet dus… Ik weet niet of je mijn positieve bericht nog herinnert? Dat ze al een tijdje allebei lekker doorslapen?
  Ik was dus iets te voorbarig: de oudste is ziek en komt elke nacht en het kleine spook wil elke nacht om half 5 een fles melk, liever nog wil ze naar ‘bo…!’ (naar de trap, naar de woonkamer beneden)
  En dan moest ik ook nog werken met de kerst dus om 6 uur ging de wekker weer. Wat een waardeloze nachten en wat een waardeloze kerst daardoor!!!
  Nouja volgend jaar beter?!? En dan ook de verwachtigingen wat minder…

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s