Op Expeditie

Annabelletje moet naar de dokter.

En nu ik dat eenmaal heb besloten, moet het ook nú. Ik grijp de hoorn.

“Met het antwoordapparaat van uw Afwezige Huisarts.” Shit. Zal je altijd zien. “U kunt contact opnemen met de dokterscentrale.”

De dokterscentrale geeft me het nummer van de Vervangende Huisarts. Voor de derde keer toets ik een nummer in. “U spreekt met het antwoordapparaat van de Vervangende maar ook Onbereikbare Huisarts. Wij zijn er morgen om 08.00 uur weer.” Zucht.

08.00 uur. “Met de Assistente van de Vervangende Huisarts.” “Ik wil graag een afspraak. Graag zo vroeg mogelijk, ik moet werken ziet u.” “Kwart voor elf.” “Oké.” (Zucht)

Om elf uur is de wachtkamer leeg. Mooi, nu zijn wij. Ik sta al met mijn jas in de hand als de dokter langs me heen stormt. “Hallo, ik ben de Gehaaste Huisarts, sorry, spoedbezoek. Half uurtje wachten.”

Om twaalf uur fiets ik eindelijk naar de Vervangende Apotheek. Ik rommel wat met het recept, geef mondeling mijn gegevens door en probeer ondertussen via telepathische weg Annabelletje te waarschuwen dat er wat zwaait als ze ook maar érgens dreigt aan te komen. Thuis lever ik mijn peuter af en fiets door naar mijn werk.

Om kwart voor één ben ik op kantoor.

“Hoe ging het bij de huisarts?” vraagt Paul ’s avonds. Ik zucht en leg mijn benen op tafel. “Weet je nog die expeditie naar Antarctica, laatst op TV?” Paul knikt en kijkt me vragend aan. “Die viel eigenlijk best mee. Qua gedoe.”

12 thoughts on “Op Expeditie

 1. Leuk stukje en ook wel herkenbaar trouwens. Hier ook altijd afwezige huisarts. Was het wel goed met Annabel?

  Én ik begrijp dat Lizzy jarig is vandaag, dus van harte gefeliciteerd met je grote meid!!!

  Like

 2. Ik ga me in een hoekje zitten schamen. 😳 Wikipedia linkt door naar Antarctica. Gek is dat, heb ik wel vaker dat ik over een letter heenlees in namen.

  Járen was ik er bijvoorbeeld van overtuigd dat het Menphis was…
  Vriendin van mij schreef ooit een keer alluwel (alhoewel), dat soort dingen kun je echt om lachen.

  Hebben jullie dat ook wel eens?

  Like

 3. Mijn broer pest mij nog steeds met het moment waarop ik in mijn oneindige wijsheid opmerkte: “De Duitser Goed hé” (Dat moest Goethe zijn 😳 ) Ik was pas elf en had de naam alleen nog maar gelezen, dus sprak het gewoon uit zoals ik het had gelezen! 😀

  Like

 4. Aangezien je er niks op zegt twijfel ik of Liz echt jarig is vandaag, maar 5 januari komt me wel heeel bekend voor… Voor de zekerheid: (alvast) van harte gefeliciteerd! 🙄

  Like

 5. O, sorry! 😳

  Ja, Madammeke is vandaag jarig, maar omdat ze 1) morgen haar kinderfeestje heeft en 2) overmorgen familiefeestje, hebben we besloten dat ze morgen jarig is. Heb haar gezegd dat ze vandaag alvast een klein beetje jarig is en morgen écht. Op die manier konden we er gewoon echt een weekendfeest van maken. Morgenochtend is het hele huis versierd, is er tijd genoeg voor kadootjes op bed en heeft ze ook nog haar kinderfeestje!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s