Mini-Esther

Het was ‘kijkdag’ in het zwembad.

Een uur lang mocht ik de zwemvorderingen van mijn dochter volgen. Ze deed het geweldig. “Super, je zwemt al bijna hélemaal zelf!” “Wat kan jíj goed rugzwemmen!” De badjuf moedigde haar aan. De badmeester gaf complimentjes. Opgetogen was ik. Glunderend zat ik erbij. Wat was ze goed! Ik zwééfde bijna boven mijn plastic stoeltje.

Tot ik opeens weer met beide benen op de (natte) vloer werd gezet. Ergens achter in het zwembad had mijn meisje het aan de stok met de juf. Waarover was me niet helemaal duidelijk. Totdat ik opeens luid en duidelijk hoorde;

“Liz, houd je kwébbel nou eens dicht!”

Oeps. Hoe herkenbaar.

4 thoughts on “Mini-Esther

 1. Tja, dit is zelf voor mij (zonder eigen kindertjes) herkenbaar. Ik heb nl. een nichtje dat een mini-mij lijkt in veel dingen. Soms zie ik haar iets doen of hoor ik haar wat zeggen en krijg dan ook een déjà-vu. Leuk is dat (zelfs als het erom gaat dat ze net zo’n kort lontje heeft als haar tante 😆 )

  Like

 2. hihi.

  maarre, zit Liz al op zwemles???? Snelle Lizzy, dan zeg. Bij ‘ons’ raden ze zwemles vanaf een jaar of 5 aan, niet veel eerder….Gaat ze 1x per week een heel uur?
  Vertel vertel….

  Like

 3. Hoi Laura,

  Liz heeft altijd op ouder & kind zwemmen gezeten. Ze ‘zwemt’ al vanaf een half jaar. (Annabel ook.) In het begin zwemt een van de ouders mee, aan het einde gaan de ouders koffiedrinken en zwemmen ze alleen. Daarna stromen ze automatisch door naar ‘gewone’ zwemles, dat is met vier jaar. Ze komen dan ook niet op een wachtlijst.

  De ‘gewone’ zwemles is serieuzer en langer (een uur ipv een half uur) dus Paul en ik hadden gezegd: “Als ze het niet leuk vindt, dan hoeft ze niet.” Zouden we het gewoon met vijf jaar nogmaals proberen.

  Maar ze vond het wel leuk!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s