De fietser

Ik heb een fietser aangereden.

Zomaar. Omdat ik niet goed keek. Ik kwam terug van schildercursus en had net vriendin C. thuis afgezet. Ik moest stoppen voor een rotonde. De bestuurder van de auto vóór me had zijn verrekijker op. Hij wachtte op een auto waar hij wel zés keer voor langs had gekund. Ik ergerde me.

Toen hij eindelijk doorreed, trok ik meteen op. Ik keek naar links en links was vrij. Ik vergat naar rechts te kijken. En dat was dom. Sowieso, want fietsers kunnen altijd van alle kanten komen, maar dít was ook nog eens een tweerichtingsrotonde. Niemand reed hard. De fietser was óók gestopt. Niettemin was de aanrijding goed hoorbaar.

Terwijl ik uitstapte zag ik twee motoragenten aankomen. Als ik niet zo was geschrokken had ik erom kunnen lachen. Gelukkig had ik alles bij me. Autopapieren, rijbewijs, schadeformulier. Dat laatste was niet nodig. Er was geen schade.

“Het kan iedereen overkomen,” zei één van de agenten vergoelijkend toen de fietser was weggereden. Over die zin dacht ik nog lang na. Het kan iedereen overkomen. Klein hoekje enzo.

Maar wat nou als … of als … Ook dát kan dus iedereen overkomen.

10 thoughts on “De fietser

 1. Een twéé-richtings-rotonde voor fietsers? Dat hebben wij hier niet!

  Slappe knieen zeker, van de schrik?

  En inderdaad, als het een oud opaatje was geweest, die niet was gestopt…
  De aankomende weken weet ik zeker dat jij net zo lang stopt als je voorganger! 😀

  Like

 2. He verdorie Es, wat een naar einde van onze gezellige schilderavond. Wat zal je geschrokken zijn. Fijn dat het zo goed is afgelopen, maar het zet je idd altijd even ah denken…

  Like

 3. Nou, inderdaad schrikken!!!

  Ik heb met mijn rijlessen altijd geleerd beide kanten op te kijken bij fietspaden, aangezien fietsers ook geregeld tegen de richting ingaan..

  Ik hoop dat je een beetje van de schrik bekomen bent!!!

  Like

 4. Afgelopen dinsdag is een jongen verongelukt die bij mijn zoon op de middelbare school zat (2 havo). Hij was op weg naar school en is onder de wielen van een vrachtauto terecht gekomen. Het spookt al de hele tijd door mijn hoofd en dacht ter afleiding even een opbeurend stukje van jou te lezen……..Gelukkig liep jouw aanrijdig wél goed af!!

  Like

 5. En dat is precies wat ik bedoel met als… en als… Leonneke, wat een afschuwelijk verhaal!

  Anne-0109, goede rijlessen heb jij gehad! En je hebt helemaal gelijk, fietsers komen uit alle hoeken en gaten, je moet overal en altijd kijken. Heb de tekst iets aangepast.

  Like

 6. Ik dacht gelijk hetzelfde als Leonneke; het ongeluk met de 13-jarige jongen gebeurde niet ver bij mij vandaan en op de een of andere manier blijft het je bezighouden, zal ook wel met de jonge leeftijd te maken hebben. Mijn vriend reed gisteren langs de plaats van het ongeluk en werd ook helemaal akelig, zei hij. De ouders en de chauffeur zullen zich steeds afvragen: wat als…… had hij maar….. En ik kan me dan ook heel goed voorstellen dat jij ook vreselijk geschrokken bent en je ook afvraagt: wat als…..?

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s