De Helden

“Ik moet nog een stukje schrijven voor mijn site.”

De drie mannen in de tuin keken me geïnteresseerd aan. Paul porde in de tuinhaard. A. nam een slok bier. “Waarover wil je dan schrijven?” vroeg hij. “Over het weekend,” antwoordde ik. O. staarde in de vlammen. “Schrijf dan over PSV. Dat ze gelijk gespeeld hebben.” Ik grinnikte. “Het is voor Vrouwonline. Niet voor Manonline.”

“Waar heb je gister over geschreven?” vroeg A. “Over haar blaar,” zei Paul. “Moet je zien, bizar ding man!” Met gepaste trotst toonde ik mijn blaar die inmiddels kootjesgroot was. “Gétver, mijn maag draait ervan om!” zei A. Waarop O. vertelde dat hij pas was flauwgevallen bij de tandarts.

Wat volgde waren verhalen. O. had een keer een hechting geweigerd omdat hij bang was voor de spuit. “Plak het met maar gewoon aan elkaar,” had hij gezegd. A. durfde niet meer naar de huisarts. En mijn eigen held deed een duit in het zakje door toe te geven dat hij ternauwernood overeind was gebleven tijdens mijn bevallingen. “Maar goed,” zei A. uiteindelijk. “Jij moest nog een onderwerp voor je stukje.”

“Laat maar,” gniffelde ik. “Ik heb al een idee.”

3 thoughts on “De Helden

 1. Watjes die kerels 😀 … die van mij valt ook flauw bij het uitspreken van het woord ‘bloed’. Toen m’n bevalling uitliep op een keizersnee dacht ik ‘ojee, ik moet het alleen doen’. Maar hij bleef overeind, keek zelfs even mee over het groene doekje. De Held! 🙂 .

  Like

 2. hahahahahahaha…

  mijn ex kreeg een keer een glup van zeker 4 cm in z’n kop door tegen een betonnen rand te springen, toen hij heel zielig voor de deur stond en z’n hand optilde met de mededeling volgens mij heb ik een gat in m’n kop en en er allemaal bloed over z’n gezicht liep heb ik snel een koud nat washandje gehaald tegen het bloeden en direkt de huisarts gebeld… ik bleef dus heel rustig… kreeg ik later het verwijt dat ik best wel wat meelevender had mogen zijn … nou ja… als je in paniek schiet en niks meer kan is het niet goed… blijf je rustig en handel je naar de situatie ben je te koel… pffff mannen…

  sorry blijft me frustreren hahaha

  Like

 3. Ik ben vorige week zaterdag gehecht. Ik liep enorm uit mijn hand te gutsen na een aanvaring met een keukenmes. Mijn vader was zo lief geweest om me naar de EHBO te brengen, maar toen het echte naaien begon is hij naar de gang gevlucht… Hij zag een beetje bleek, mijn stoere papa…

  Mijn Lief was niet in de buurt, maar die kon al niet eens tegen mijn geanimeerde verslag later die dag.

  Tja, mannen….

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s