Een aura op canvas

Roze. Roze. Heel erg roze.

Wattenroze, zuurstokroze, suikerspin. Biggetjesroze, meisjesroze, appelbloesem. Lichtroze, hardroze, fuchsiaroze. Wat moest ik nou met die roze achtergrond? Wat associeerde ik met roze. “Als ik aan roze denk, dan denk ik aan jou,” zei M. “Aan je kleren. Aan je mobieltje en vooral aan je mislukte haarcoupe.”

Een zelfportret dus. Ik als personificatie van het roze. Een ‘portrait in pink’, zoals K. het zo mooi noemde. Met roze haar. Wat in real life was mislukt (ter info; in december verfde ik mijn haar roze, hetgeen grandioos mislukte) zou op het doek fantastisch zijn. Een stoere Esther, met roze haar. Karaktervegen in kleur. Een aura op canvas.

Drie avonden stond ik met verve te kwasten. Ik schilderde een jukbeen die op een neus leek. Dat zag er niet uit, maar daardoor wist ik wél hoe ik de neus moest schilderen. Ik maakte schaduw en schilderde het weer over. Ik spikkelde lichtplekjes op de hals die volgens C. net waterpokken waren. Ik kwastte er lustig op los.

“Het lijkt niet echt op jou,” zei Paul toen ik er gisteravond mee thuiskwam. Hij hield zijn hoofd schuin een bekeek mijn werk aandachtig. “Maar het is wél een lekker wijf.” En hoewel hij het waarschijnlijk zelf niet besefte gaf hij me daarna een heel groot compliment; hij hing het schilderij in de woonkamer op.

“Best wel cool,” zei hij waarderend.

11 thoughts on “Een aura op canvas

 1. Jajajaja, morgen komt er een foto. Doe ik er gratis een gedicht bij, o.k.?

  Nog geen tijd gehad om foto’s te maken.
  ff geduld.

  Like

 2. Feit dat dame op schilderij een lekker wijf is, wil nog niet zeggen dat ík dat niet ook ben 😀 , ook al lijkt zij niet op mij (of ik niet op haar).

  Het compliment was dat hij het schilderij in de woonkamer hing, omdat hij het oprecht mooi vond.

  Like

 3. ben nu heeeel benieuwd naar het resultaat… kan je zien dat wanneer iets de eerste keer dreigt te mislukken een 2de of 3de keer best kan slagen! 💡

  Like

 4. Hier K. die het schilderij al gezien heeft, is toppie geworden. En zei ik niet dat Paul het een lekker wijf zou vinden 😉 ?!
  Trouwens, ondanks alle sores hier vond ook mijn lief nog de tijd om het schilderij op te hangen in de woonkamer!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s