Het badpak

Een beetje hijgend kwam ik de kleedkamer binnen.

Ik was laat. Niets voor mij. De anderen lagen er allemaal al in. Snel ritste ik mijn tas open. Handdoek, shampoo, honderdduizend haarelastiekjes. Badpak? Badpak? Shit, waar was mijn badpak?

‘Kijk even bij de gevonden voorwerpen,’ suggereerde de zwemjuf toen ik bedremmeld kwam melden dat ik niet mee kon doen. Snel rende ik terug naar de kassa. ‘Mag ik even in het hok kijken?’ Dat mocht.

‘Volgens mij is dit de enige!’ De behulpzame zwembadmedewerkster hield een foeilelijk oranje geval omhoog. ‘Nee zeg,’ riep ik, ‘dáár ga ik niet in hoor!’ ‘Dan wordt het deze roze Mickey Mouse,’ grinnikte mijn redster. ‘Maatje 128.’ Wat nu? Naar huis?

Vijf minuten later wandelde ik ietwat genegeerd de kleedkamer uit. ‘Nou zeg, staat je énig,’ grapte de juf. ‘Hup, erin. Je hebt de warming-up al gemist!’ Voorzichtig liet ik me in het water zakken. Het lubberende badpak vulde zich onmiddellijk met water. Maakte een soort waterbom van mijn bovenlijf. De voorgevormde cups wezen als afgezakte patatzakken naar beneden.

‘Staat je goed, oranje met bruin,’ fluisterde mijn buurvrouw. ‘Leuk, dat tijgerprintje!’ Ik lachte als een boer met kiespijn en trok het badpak maar weer eens uit mijn bilnaad. ‘Morgen een stukje op Vrouwonline?’ vroeg vriendin S. ‘Over hoe dappere Es zich niet door een eh.. badpak liet kisten?’ Ik knikte.

Had ik even geluk dat ik net de serie ‘Een weekje in foto’s’ had afgesloten!

9 thoughts on “Het badpak

  1. zat met een grijns achter de compu je stukje te lezen. en fijn, zulke subtiele ‘lesgenoten’.
    Troost je; zoiets overkomt mij ook geregeld. Ik heb wel eens een beha vergeten tijdens mijn karatelessen. Niet leuk met met mijn cupje C!

    Like

  2. Brr, het idee alleen al dat ik een badpak van iemand anders aan zou moeten. Gevalletje smetvrees, maar ik zou lekker een lesje overslaan.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s