Gouden warmte

Half elf inmiddels!

Laat. Veel later dan normaal. Toch niet té laat? Nee. Ik ging er goed voor zitten. Mijn rok streek ik zorgvuldig glad, mijn benen ontspanden. Een goede houding was belangrijk. Rug recht, schouders naar achteren, voeten op de grond.

Ik haalde diep adem. Schuin achter mijn computerscherm zag ik een zonnestraaltje piepen. De paar blaadjes die nog aan de bomen zaten glansden fluweelachtig. De oogst was voorbij, het vuur gedoofd. Wat restte waren gloeiende kooltjes.

Ik snoof de geur op. Probeerde de lucht zo diep mogelijk mijn longen in te zuigen. Ik dacht aan mijn vroegere yogalessen. “Adem naar het heiligbeen.” Waar zat dat ook alweer? Zou ik de geur op die plek kunnen krijgen?

In opperste concentratie sloot ik mijn ogen. Ik bereidde me voor, probeerde boven mezelf uit te stijgen. Het moment was daar. Ik hief mijn hand en nam een slok. Een gouden warmte stroomde door mijn lijf. Vloeibaar geluk.

De eerste slok koffie na een bezoek aan de tandarts.

13 thoughts on “Gouden warmte

 1. en: viel het mee bij de tandarts? niet zoals Sokman, die na 3 jaar niet te zijn geweest, iets van 15 gaatjes had? En is koffie dan niet heel vies, na al die mntsmaakjes en andere smurrie die een tandarts bij je naar binnen werkt?

  In ieder geval was het wél verdiende koffie, zo te lezen!

  Like

 2. Ik had niets, ik heb nooit wat (afkloppen).

  Maar die arme Paul zag aardig wit om de neus. Hij heeft nog twee verstandskiezen zitten (heeft er halverwege de behandeling destijds de brui aan gegeven) waarin nu een gaatje. Tandarts wil ze er alsnog uitslopen. Bovendien elders ook nog gaatje dus hij moet in november terug. En hij ís al zo dol op de tandarts… 😥

  Lizzy en Belletje zijn ook ‘de stoel’ geweest. Die vonden het heel spannend. Hun tandjes zagen er (gelukkig) goed uit. Al vond de tandarts dat we bij Annabel maar eens wat beter moesten poetsen want hij peuterde hier en daar nog een broodkruimel uit. 🙂

  Like

 3. Tandarts…. nooit leuk maar ja moet he. Herinner ik me trouwens goed dat jij een keer een stukje had geschreven over je vlindertanden? En gaf dat nou problemen met poetsen of zoiets? Maar in ieder gevel géén gaatjes, ha ha.

  Like

 4. Ja zeg, Gast! Wat goed dat je dat nog weet! En weet je wat, die tandarts (ik heb echt een hele leuke, een Hagenees) kwam vandaag met een bijzondere suggestie; of ik wel eens nagedacht had over een beugel! (Want dan had ik niet zo’n last van tandsteen bij die vlindertanden.)

  “Is harstikke hip hoor!” zei hij. 😉

  Like

 5. O help, ik wou dat ik alvast zo ver was dat ik weer aan de koffie zat na mijn tandarts bezoek….. Ik mag (lees: moet!) vrijdag heen en zie er vreselijk tegen op. Ik heb mijn eerste sclechte nacht met rare dromen alweer gehad… 😕
  En dan te bedenken dat mijn zus met die man getrouwd is… 😀
  (hij is verder heel lief en leuk, maar heeft een rare passie voor alles wat in je mond zit 😉 )

  Like

 6. Hoi Ester,

  Leuk stukkie weer. Ik volg je nog steeds vanuit Zuid Afrika, kijk altijd naar je stukjes uit, Geven me altijd weer een idee wat er gaande is in NL.

  Kan ik nog meedoen aan de bezoekers wedstrijd? En als ok win….krijg ik mijn kadotje dan hierheen gestuurd??

  Maar goed, ik raad dat het op 13 November om 9.28 am zal zijn.

  Groetjes uit zonnig Zuid Afrika. 8)

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s