Is er een dokter in de zaal?

Ik ben nooit ziek.

Behalve natuurlijk als het niet uitkomt. Zoals dit weekend. Paul had zijn hielen nog niet gelicht of ik hing brakend boven de toiletpot. En nee, dat kwam niet omdat ik hem reeds na een half uur miste. Het kwam doordat… Tja. Het kwám gewoon. En het was niet meer te stoppen.

De kinderen had ik uitgelegd dat ik een beetje ziek was, dat ze een beetje rustig met mamma moesten doen. Dat begrepen ze, de lieverds, en ze gingen fijn samen knutselen. Tot zover geen probleem. Tót Lizzy bedacht dat zíj mamma ging ‘beter maken’. Te zwak voor discussie speelde ik het spel maar mee.

Ze kwamen gewapend met een dokterskoffer. En een sjaal om hun buik. (“Kijk ons eens hippe dokters zijn!”) Het onderzoek begon rustig. Er werd temperatuur opgenomen (in mijn neus) er werd wat gepord in mijn ogen en ik kreeg een schaar in mijn mond. (“Even je amandelen knippen.”) En toen begon het.

Terwijl Annabel bovenop me klom (anders kon de dokter er niet bij) ging Lizzy meer spullen halen. “Wat moet je met dat gereedschap?” sputterde ik. “Opereren,” zei Lizzy en ze begon in een borst te zagen. “Je doet me pijn,” piepte ik, terwijl ik ondertussen probeerde te voorkomen dat Annabel mijn teen nog verder omdraaide met een plastic moersleutel. “Niet zo zeuren mamma, even flink zijn.”

“Doe je billen eens uit elkaar,” hoorde ik Annabel roepen. Gelukkig greep Lizzy in. “Ze heeft geen zieke billen,” schoof ze de diagnose van haar zusje van tafel. “Ze heeft de nagelziekte.” “O,” zei Annabel teleurgesteld. “Is dat ernstig,” vroeg ik. Lizzy schudde haar hoofd. “Nee, drie keer in je handen klappen en het is over.”

Als ik me niet zo beroerd had gevoeld, was ik in lachen uitgebarsten.

12 thoughts on “Is er een dokter in de zaal?

 1. Ojeetje…. Ik kan ook niet weggaan en de heimwee uit zich in braken! 😛
  Maaruhhh… Ik heb lekker met je meegdaan hoor want hing ook boven de pot tot 2x toe! Maar dan wel 8 uur later! 😯 Toen ik klaar was was ik wel erg nieuwsgierig waar al die knopjes op die plee voor waren…
  Kon nog net een warme water straal ontwijken…..

  Like

 2. Hangt er iets in de lucht? Ik heb óók moeten overgeven en ben vier dagen helemaal uit de running geweest. Heb wel lekker veel bij te lezen gehad vanochtend! Mijn oudste vond het trouwens prachtig om aan zijn papa te laten zien dat hij ook heel goed wist wat er allemaal in de overblijftrommeltjes moet ‘s ochtends. Mijn man was daar erg gelukkig mee!

  Like

 3. Had precies hetzelfde vorige maand.
  Blijk nu zwanger van nummer 3 , en vlak daarvoor dacht ik ook nog
  ‘Hou eens op zeg!’ 8)

  Beterschap!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s