Hip

We stonden te wachten voor de ingang.

Vriendin C. was fashionably late. “Ik was mijn fietssleutel kwijt,” gromde ze terwijl ze haar kettingslot zocht. “Ik ga de bioscoopkaartjes halen,” riep ik en rende naar binnen. Ik hield de e-mail met barcode voor het ‘oog’ van de scanner. Het werkte. Het apparaat spuugde onze toegangsbewijzen uit. “Wat hip,” zei vriendin E.

De film ‘The Kite runner’ was goed. Eigenlijk wel een beetje hoe ik het verwacht had. Gruwelijk en confronterend. Precies zoals het boek. Ik werd een beetje misselijk van sommige scènes. Niet alleen omdat ze dingen lieten zien die we liever niet zagen, maar ook omdat de manier van filmen me duizelig maakte. Na de film was ik toe aan een borrel.

Het eten in het restaurant was heerlijk. Broccolisoep, geitenkaastaartjes en botervis. Er speelde een pianist. Hij was zo jong dat we ons afvroegen of het geen kinderarbeid was. Maar misschien werden wij gewoon oud. Dat kon ook. Hij maakte wel veel lawaai, die pianist. “Dat is zeker hip,” fronste vriendin K.

We praatten over van alles. Van relatieperikelen tot vibrators. (“De Tarzan moet je niet nemen hoor, die is helemaal niet fijn.”) Soms riep één van ons ‘ssstt’, wanneer de anderen te enthousiast werden. Maar dat gaf allemaal niet, want we hadden lol. En we waren hip.

“Heb jij nou roze oogschaduw op?” vroeg vriendin E. na de koffie. “Nee,” antwoordde ik. “De schoonheidspecialiste heeft mijn wenkbrauwen geharst.” E. bestudeerde de plek boven mijn oogleden. “O,” zei ze. “Dan heeft ze je aardig mishandeld.” “Hip,” zei vriendin C.

En zo hielden we de avond luchtig. Eh. Hip.

6 thoughts on “Hip

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s