Blogoverpeinzing

“Is dat zo?” vroeg ik af.

“Is dat zo, dat ik de laatste tijd (veel) minder over mezelf schrijf?” Een lezeres merkte het gister op. Ik was me er niet van bewust. Maar ik heb er wel over nagedacht.

Ik streef een gezonde mix na. De ene dag een bespiegeling, dan een foto, een quote van één van de kinderen of gewoon een taalsnackje. Als het goed is zit daartussen ook een stukje ‘persoonlijk’.

Maar toen ik teruglas viel het mij ook op. Ik heb niet veel over mezelf geschreven. Ik schreef over paleontologen, over coca cola lightbreak, hyves en voetbal. Maar ik schreef niet over mezelf.

En of dat nou komt omdat ik goed in mijn vel zit (en dus mijn blik meer naar buiten richt) of omdat ik denk dat jullie mijn ‘omgevingsverhaaltjes’ de leukste stukjes vinden, doet er niet toe. Een beetje zelfreflectie kan nooit kwaad. Dus vanavond sta ik voor de spiegel.

En morgen vertel ik meer.

7 thoughts on “Blogoverpeinzing

 1. Ach, het zijn van die periodes. Ik merk het zelf ook; als je inderdaad beter in je vel zit heb je minder behoefte aan zelfreflectie 🙂 . Ik zou vooral niet te geforceerd over je persoonlijke leven loggen. Werkt niet. Gewoon loggen over hetgeen je op dat moment bezig houdt.

  Er zit trouwens nog een klein taalfoutje in je eerste zin: het woordje “me” ontbreekt!

  Groetjes, Sassie

  Like

 2. hmmm was me niet opgevallen. maar zit in de andere stukjes en in de keuzes die je daarin maakt en hoe je het schrijft niet ook wat van jou? direct of indirect?

  Like

 3. [quote:e6a946de4d=”Anonymous”]Ach, het zijn van die periodes. Ik merk het zelf ook; als je inderdaad beter in je vel zit heb je minder behoefte aan zelfreflectie 🙂 . Ik zou vooral niet te geforceerd over je persoonlijke leven loggen. Werkt niet. Gewoon loggen over hetgeen je op dat moment bezig houdt.

  Er zit trouwens nog een klein taalfoutje in je eerste zin: het woordje “me” ontbreekt!

  Groetjes, Sassie[/quote:e6a946de4d]

  Like

 4. 🙂 spannend. Als alles goed gaat is er minder te overpeinzen over jezelf waarschijnlijk. Geforceerd hoeft niet hoor zoals ik schreef; ik vind het zo ook leuk om te lezen. Nu ik het net zo weer las bedoel ik niet dat ik vind dat je al je zieleroerselen maar perse moet delen ofzo, beetje vrijpostig van me ofzo. Het is moeilijk uit te leggen het is meer een twist of zo waarvan ik opeens dacht hee zie em niet. Maar toch leuk. Nou ja haha. Klaar 🙂

  Like

 5. Ha Esther, ik had je ivm vakantie even niet gelezen, maar schrijf gewoon wat je zelf wilt schrijven. Een beetje ‘rekening houden met’ en af en toe op je vingers getikt worden kan geen kwaad (soms zie je iets inderdaad zelf niet), maar iets forceren werkt inderdaad niet. Ik krijg zulke opmerkingen ook wel eens hoor. Een tijdje terug bijvoorbeeld, dat ik teveel over Bo schreef. Nou, dat kan. En momenteel zal ik wel teveel over de vakantie schrijven, maar ach, het komt vaak met vlagen. Dan schrijf ik weer een tijdje over het een en dan weer over het ander. En soms wissel ik het af, zoals jij doet.

  @ pantervrouw: ja, dat vind ik ook.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s