Schrijven, trut!

Het mooie weer werkt weblogtechnisch niet mee.

Ik was al gedemotiveerd door mijn haperende computer, een onwillige website en de hieruit voortvloeiende constante stroom aan negatieve gedachten, maar nu het dan ook nog eens tegen de dertig graden loopt, ben ik niet meer naar binnen te branden.

Maar goed. Als weblogger heb je nou eenmaal bepaalde verplichtingen. Dus heb ik mezelf zoeven uit mijn tuinstoel gesleurd en achter de PC gezet. Schrijven, trut. Ja, u leest het goed, als het op mijn lezers aankomt ben ik niet mild voor mezelf.

Wat heb ik in de tussentijd gedaan. In de tuin gezeten. Gespeeld met tuinslang en sproeier (het brengt herinneringen terug, wanneer ik de kinderen door het gras zie huppelen terwijl ze het koude water proberen te ontwijken) en wel honderd keer gekeken of de zelfgeknutselde moederdagcadeautjes nog wel onder de matrassen lagen. (“Kijk, mamma, die mag jij niet zien!”)

Gisteravond heb ik – samen met Paul – gegeten bij engelssprekende (nieuwe) vrienden waarbij ik heb moeten constateren dat mijn Engels toch behoorlijk roestig is geworden. Gelukkig ging het na twee martini’s beter. Maar toch, zoiets zou je beter moeten bijhouden. Zonde.

En vanochtend heb ik heerlijk uitgeslapen. Ik kreeg een geknutselde theepot met een gedichtje, een tekening vol hartjes, een zelfgemaakte broche en daarbij allemaal lekkere spulletjes voor in bad en onder de douche. Beneden stonden er bloemen en glaasjes vers geperste jus, dus de moederdag is helemaal zoals hij hoort.

En nu maken we ons op voor de barbecue. Heerlijk zorgeloos word je van dit weer. Hoe laat is het eigenlijk? Gut, alweer bijna borreltijd.

8)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s