Rammelende huwelijksklokken

Ik ben niet getrouwd en dat bevalt me doorgaans prima.

Ik vind bruiloften drakerig, trouwkleding bespottelijk en vrijgezellenfeestjes een beproeving. Hele goede redenen om het stadhuis te mijden, het gipskruid gewoon in een vaas te zetten en de rijst te koken in plaats van strooien.

Tegen de kinderen zeg ik altijd dat je op verschillende manieren kan trouwen. En dat pappa en mamma met hun hart getrouwd zijn. Dat ze zonder woorden, onder de sterren, elkaar een heleboel dingen hebben beloofd. De kinderen vinden dat een mooi verhaal. Ikzelf ook.

Nou wil het geval dat er al jaren een bruidwinkel bij mij om de hoek zit. Normaal loop ik daar met opgeheven hoofd langs. Trouwen is voor bruidjes, maagdelijk in het wit. Ik zou binnen de korte keren een vlek hebben. Of over mijn sleep struikelen. Een snelle blik werp ik naar binnen, meer niet.

Tot een paar weken geleden. Want toen zag ik opeens een Héle Coole Bruidsjurk. Een korte (net boven de knie) met een soort klokvormige minirok. Op het bijbehorende hoedje (precies mijn smaak, dat hoedje) zat een voile. En het allermooiste, bij de jurk stonden trouwlaarzen. Kniehoog, roomwit en helemaal versierd met lovertjes.

Afijn, je begrijpt het al. De bruidsklokken kondigden alarmfase één aan. En sindsdien luiden ze in mijn hoofd. Tatátata Tatátata. Elke keer als ik langs de bruidswinkel loop zie ik mezelf op het altaar staan. In de Hele Coole Bruidsjurk. Geen rammelende eierstokken maar rammelende bruidsklokken.

Paul vond het niks. “Je trouwt toch niet omdat je plots een leuke jurk ziet hangen?” Zei hij. Zijn mening bleef ongewijzigd, trouwen was niets voor hem. De spelbreker. En hij had de Hele Coole Jurk nog niet ééns gezien. Hij wíl gewoon niet trouwen.

Wat denken jullie, zal ik dan de laarzen maar nemen? Ik wed dat díe wel met me willen trouwen!

Ze keken me zó uitdagend aan in de etalage!

13 thoughts on “Rammelende huwelijksklokken

 1. Ja, ik zat al te zoeken op internet, maar kon het nergens vinden. Ik kan toch moeilijk daar in de etalageruit gaan staan fotograferen. 😯

  Like

 2. Doen die laarzen ! Al weet ik eigelijk niet wanneer je roomkleurige kniehoge laarzen aan zou moeten doen, behalve op je trouwdag ? 😕

  Like

 3. Dine, je vergeet de lovertjes. 🙂

  Enneh, als ik het zo hoor zijn het dus gewoon Lellikellies voor volwassenenen. 😀

  Like

 4. Tuurlijk! Gewoon doen! Geen bruiloft, maar tenminste wel laarzen! Enne… Ik zou dat hoedje er ook lekker bijnemen!

  Like

 5. als het van buitenaf zichtbaar is, is het blijkbaar niet erg dat iedereen het ziet: ofwel gewoon fotograferen en ons mee laten genieten!! eventueel na sluitingstijd? het is ‘s avonds nu toch nog licht.

  het gaat me wat ver om vanwege jurk, laarzen en hoedje te gaan trouwen, als je het juist niet van plan was, maar de laarzen kopen (en evt het hoedje)…. vooral doen als je er gelukkig van wordt!! stel je eens voor hoe je je iedere keer zal voelen als je ze aanhebt: is dat het waard??

  soms kan het leven heel simpel zijn toch?

  Like

 6. Hoi, ik heb nog nooit gereageerd, maar werd zo nieuwsgierig door die laarzen dat ik ook heb zitten google-en. Als je op marktplaats intikt : laarzen lovertjes dan zie je een zwart paar laarzen ook vol met lovertjes. Zijn dat ze soms, maar dan in het zwart? Anders moet er echt een foto komen hoor. 😆

  Like

 7. Hahahaha, stelletje nieuwsgierige Aagjes! Goedgoed, ik maak vandaag of morgen wel ff een foto.

  Moppiepop, nee, zijn heel anders. De witte laarzen zijn erg stoer, beetje van die witte cowboylaarzen zeg maar.

  Maar goed, ik regel een foto. Nou maar hopen dat ze ‘m niet in de tt uit de etalage halen! 😉

  Like

 8. Je hebt een leuke kijk op het begrip bruiloft. Ik vind eigenlijk dat je gelijk hebt, ook al ben ik zelf al 15 jaar getrouwd (en hoop ik er nog vele jaren aan vast te plakken!). Als je er goed over nadenkt is het huwelijk eigenlijk niet van deze tijd ….

  Maar eh … aan de andere kant hebben jouw meiden wel een hele leuke leeftijd om bruidsmeisje te zijn 😀 …..

  Like

 9. Wat een geweldige definitie van getrouwd zijn! Denk er ook zo over, maar had er nooit over nagedacht om het zo mooi te verwoorden!
  Ben net als de rest van je ‘fans’ natuurlijk ook razendnieuwsgierig…dus maak die foto gewoon. Ik heb in het kader van huiswerk voor een fotocursus onlangs ook etalages moeten fotograferen en kwam toevallig ook bij een bruidsmodezaak uit (omdat de poppen zo mooi uitgelicht waren!)…werd niet weggestuurd of raar aangekeken!

  Like

 10. Ik ben het helemaal met Houtje eens; jouw meiden hebben de perfecte leeftijd om bruidsmeisje te zijn. En wat kan er nou leuker zijn dan de sleep van je moeder te dragen (of de lovertjes van de laarzen) terwijl je vader op het altaar wacht?!!! 😆

  Ik zou gewoon alles kopen. Als het een korte jurk is kan je hem toch gewoon voor een of ander sjiek feest bewaren?!
  Ik ben zelf ook in een korte jurk met jasje getrouwd; alles zwart! 😉

  Like

 11. Hoi Esther,
  Ben destijds ook getrouwd in een witte jurk met alles erop en eraan omdat ik zo’n mooie jurk op Marktplaats gezien had 😉 (het verschil is dat wij anders toch wel getrouwd waren – maar dan niet met zo’n uitgebreid feest).

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s