Ik lurk!

Ik heb het helemaal ontdekt.

De vriendin van mijn ex staat op hyves. Met foto’s van haar kinderen. (Zichtbaar voor iedereen, zo zie ik het graag.) En ze heeft een blog. Geweldig om alle ins en outs van mijn ex’ privé te lezen.

En via via kwam ik op de hyvespagina van B., mijn hartsvriendin van vroeger. Tien jaar geleden kregen we ruzie. We zworen elkaar tot in de lengte van dagen te zullen negeren. Dat doen we nog steeds, maar ondertussen lees ik wel lekker al haar krabbels.

En onlangs kwam ik erachter dat een jeugdvriendje, een ex-huisgenoot (die ik altijd vreselijk vond), mijn gynaecoloog en één van mijn collega’s óók op hyves staan. Ik zou het niet in mijn hoofd halen ze een berichtje te sturen want dan verraad ik mezelf.

Ik vind het juist zo leuk dat ze niet weten dat ik stiekem meelees.

Mooi man, lurken.

13 thoughts on “Ik lurk!

 1. En nu reageert er zeker niemand (euh… behalve de bovenstaande twee dan) omdat jullie zelf ook allemaal lurken! 😀

  Like

 2. ik lurk ook, bij een ex-collega oa. Zou wel willen dat er meer mensen (uit mijn verleden) op hyves zaten, maar helaas. 😉
  vind het wel leuk van sommige mensen te weten hoe t met ze gaat enzo, maar hoef absoluut geen contact met ze. heel prettig als ze dan zelf ergens een site hebben en over hun leven schrijven. 😀

  maar wij zullen toch niet de enige zijn? waarom is hyves anders zo succesvol
  (is het nou enige of enigen? of kan enigen helemaal niet net als enigste?)

  Like

 3. @ pantervrouw

  Het is enigen. Net als bij het woord “sommige(n) komt hier een n achter wanneer het onderwerp in de zin wordt weggelaten. Maar dit geldt alleen wanneer het gaat over personen. Gaat het over andere zaken, dan komt de extra n er niet achteraan.

  @ Esther
  ik denk dat alle weblog-lezers het van harte eens zijn met je slotzinnetje “Mooi man, lurken”. Want dat is immers wat wij allemaal doen… Steeds een kijkje in jouw prive-leven nemen door frequent jouw blog te bezoeken. Best gluurderig, eigenlijk. Maar te leuk om te missen.

  Like

 4. Gevonden, apart voornaam trouwens.
  Even ter info: hyvers met een goldmembership kunnen zien dat je op hun pagina lurkt…ik zet ut maar ffies…

  Like

 5. Nee, volgens mij kunnen ook Goldmembers jou niet zien, als je tenminste bij je instellingen aangeeft dat je niet wil dat anderen jouw bezoek zien!

  Daar is toen heel veel commotie over geweest (het heeft me heel wat rode wangen opgeleverd toen ineens bleek dat mensen het konden zien dat je op hun pagina was geweest), en het is ook vrij snel weer teruggedraaid. Gelukkig maar!

  Hyves zou Hyves niet meer zijn als we niet konden lurken! Daarom baal ik ook altijd zo van mensen die hun krabbels (of nog erger: hun hele pagina) afschermen voor anderen…

  Like

 6. Ja, leuk inderdaad ! Ik lurk heel wat af.
  Ik baal ook echt als ik eerst van alles kan lezen bij iemand en diegene dan opeens krabbels / z’n hele profiel afschermt (net als ik .. 😳 ) …

  Like

 7. O help, dat moet ik dan maar ‘s ff goed uitzoeken, hoe dat zit. Geen zin dat jan en alleman weet dat ik lurk! 😳

  Like

 8. IK LURRRKKKK!!!!!! en vind het zalig haha zit er niet in een ieder van ons een klein(lees groot) aagjesmonster!? 😈

  Like

 9. Tja, ik lurk ook op Hyves, en ik baal ook als een profiel is afgeschermd, terwijl die van mij ook niet door iedereen gezien kan worden.

  Ik heb trouwens ook nog een leuke site ontdekt. http://www.wieowie.nl daar kun je een naam intypen en dan scant hij hele webpagina’s tegelijk, van google, tot de telefoongids, Hyves, schoolbank.nl, etc. etc. Bjna altijd succes verzekerd!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s