Prettig Park

Zo, dat was het pretpark.

Belachelijk duur, sidderend heet en zwaar overbevolkt. Maar reuze gezellig. Verrassend, want ons láátste pretparkavontuur was een ramp. De kinderen waren toen zó aan het zeuren, drammen en jennen dat ik halverwege de dag prompt mijn spullen heb gepakt. Ik was op het ergste voorbereid. En dus viel het reuze mee.

We hadden afgesproken met vrienden. Dat is altijd leuk. Hoe meer kinderen hoe meer vreugd. Bovendien was Lizzy haar oppasvriendin mee, dus hier en daar konden af en toe wat groepjes gevormd worden zodat de ‘kleintjes’ niet steeds op de ‘groten’ hoefden te wachten en andersom. Konden vriendin N. en ik óók nog even konden bijkletsen.

We hebben het uitgehouden. Elf uur arriveren, vijf uur vertrekken. We maakten een heleboel tochtjes in de draaimolen, gingen te saam in de achtbaan (“nóg een keer, nóg een keer” gilde Annabel telkens), keken over het park heen vanuit het reuzenrad en vermaakten ons op de glijbanen en de trampolines.

Vermoeiend was het wel. En heet. Maar dat had ik al gezegd. Ik was ‘s avonds echt blij dat de kletsen op bed lagen. Ik schonk direct een heerlijk glas rosé in (Portugese Messias, voor wie het interesseert) en zakte weg in een tuinstoel. Zo heb ik zeker een uur zitten nadenken.

Over alles wat ik maandag allemaal NIET zou gaan doen.

11 thoughts on “Prettig Park

 1. Oh meid wat knap van je, met die hitte!
  En wat een ontzettend schattig rood jurkje!

  Ik moet vandaag helaas werken. Maar goed… waar is het nu lekker als het buiten 32 graden is!
  En die rose ga ik eens proberen. Ben gek op suggesties. Bedankt!

  Like

 2. In onze kelder is het heeeerlijk! (Maar ja, daar ga je ook niet de hele dag zitten natuurlijk.)

  Gelukkig heb ik niet zo’n moeite met hitte. Paul wel, die had een minizonnesteek gisteravond (zonneprik?) hoofdpijn, misselijk etc.

  Rode jurkje is flamencojurk, volop te koop via internet.

  Like

 3. Hé Es, ik krijg elke dag een mailtje van “oleuk.nl”, die steeds iets leuks of grappigs etc. vermelden. Vandaag hadden ze het over een “things not to do” boekje, met zes uitscheurbare kaarten met verschillende teksten (stond ééntje vermeld; “Het is mooi zo”). Moest gelijk meteen aan jou denken, is vást iets voor je. Werd bovendien een Webpage bijgegeven waar meer anti-stress items op moeten staan: lsltn.nl
  🙂

  Like

 4. Hoi Esther,

  Ik vroeg me af of jullie nog “weg” gaan of dat je de vakantie vult met dagjes weg.

  Kan me van je blogjes van vorige zomervakantie namelijk herinneren dat jullie vakantie nogal verregend was. Ik moest daar tijdens onze vakantie in mei/juni aan denken; toen zaten wij in een stacaravan in Italië en spoelden bijna weg van de regen.

  Nog prettige vakantie ……. en vakantie is toch vooral bedoeld om uit te rusten.

  Marloes

  Like

 5. Veel plezier Brie! Hoop dat je het net zo gezellig hebt!

  Miriam: 😀 Ik zal de site eens checken!

  ML, we gaan 13 augustus twee weken op vakantie naar Frankrijk (Lacanau). Dus ‘echt’ weg gaan we nog. En inderdaad, dit keer wil ik MOOI weer, anders ga ik naar huis. 🙄

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s