Een gesprek

Aan de telefoon.

“En heb je kinderen?”
“Ja. Twee.”
“Van elk soort één?”
“Nee. Twee meiden.”
“O. Dan heb je het niet goed gedaan hè?”

Niet goed gedaan? Niet goed gedaan???! Jij weet helemaal niet wat een heerlijke kinderen ik heb! Hoezo niet goed gedaan? Ik heb het super gedaan. Mijn meiden zijn The Best. Natuurlijk heb ik het wel goed gedaan!

Maar dat zeg ik niet.
Dat zeg ik nooit.

16 thoughts on “Een gesprek

 1. Nou ja belachelijk!! niet goed gedaan …. ? 😕

  Nu ik zwanger ben van een tweede neemt ook iedereen aan dat ik nu liever een jongetje heb (ik heb een al een meisje). Wat een onzin zeg. Die voorkeur heb ik helemaal niet. Ik vindt 2 zusjes zooooo leuk …..

  Ik reageer niet meer zo vaak omdat ik de verkeerde gebruikersnaam ingevuld heb en ik het erg vervelend vindt dat iedereen mij op deze manier kan herkennen!! Heb jij soms enig idee hoe ik dit kan wijzigen??

  Like

 2. Ik zou ff een mailtje naar de redactie sturen. Die kunnen je misschien ‘verwijderen’ zodat jij je opnieuw kan registreren.

  En ja, ik had die vraag ook altijd tijdens zwangerschap. Ik vond het altijd een beetje een vervelende vraag. Je weet niet wat je in je buik hebt, dan ga je toch niet zeggen dat je liever een jongetje ‘hebt’. Voelt dan meteen alsof je je ongeboren kind beledigt.

  Like

 3. Ik heb zelf geen kinderen, maar vind het nogal wat om te zeggen dat je het dan “niet goed” gedaan hebt. Het gaat er om dat je 2 gezonde kinderen hebt en “men” gaat er altijd maar vanuit dat iedereen het liefst én een meisje én een jongetje “wil”. Enne….. ik vind dat je het SUPER gedaan hebt hoor!

  Like

 4. Ik snap trouwens best dat mensen het als ‘ideaal’ ervaren hoor, een jongen en een meisje.

  Maar dit daadwerkelijk uitspreken c.q. koppelen aan goed of niet goed vind ik gewoon onbeschoft.

  Ik vind het net zoiets als wanneer je zou zeggen: “Jammer dat hij/zij niet wat knapper is he?” of “Wat een flaporen, je hebt hem/haar niet goed afgewerkt.”

  Dat zég je gewoon niet.

  Like

 5. Gewoon wel zeggen hoor (niet dat van die flaporen, maar dat van die The Best Meiden die je hebt). Zijn ze nu helemaal geflapstaart!!???

  Ik heb dus wel een meid en een jongetje. Toen de tweede baby een ventje bleek te zijn vertelde iedereen me dat ik dan nu mooi klaar was. Van allebei een. Klaar. Tsssss, als ik tien kinderen had willen hebben dan had ik geprobeerd er tien te krijgen. Niks klaar. Ik vind het ok nog steeds raar dat mensen er zo over denken…..

  Like

 6. Wat stom he!! Mensen denken helemaal niet na. Ik heb 2 zoontjes. 2 hele verschillende, maar allebei het liefste, mooiste en meest fantastische kind van de hele wereld. Of stoot ik nu iemand voor het hoofd hahaha.
  Ik heb ook veel opmerkingen gehad na de geboorte van de jongste en nog steeds. ‘Jammer zeg, dat het geen meisje is.’ ‘Ga je nu nog proberen een meisje te krijgen?’ etc. Belachelijk gewoon!

  Zo heeft mijn zus een kindje dat al vanaf zijn geboorte alle curves overschijdt. Gewoon een groot kind. Die krijgt ook altijd zoveel opmerkingen. Ik snap dat echt niet hoor.

  Like

 7. Zo verschrikkelijk dom en stom, zulke opmerkingen! Ik heb drie dochters en moet het bijna dagelijks horen! En tegenwoordig zeg ik, dat ik me het rijkste mens op aarde voel met mijn drie gezonde dochters!!!!!!!!!!!!!!!!!
  ZO!

  Like

 8. Grote vraag: Waarom zeg je er niks van? Ik weet wat het is want ik zeg ook nooit wat omdat je de mensen vaak niet (goed genoeg) kent. Je wilt dan geen discussie beginnen.
  Maar je wordt er zo moe van, van dat ge-bemoei!

  2 meiden, 2 jongens, van elk 1: wat maakt het nou uit?
  Ik heb een koningspaar (noemen ze dat zo?) en ik zou uit pure kont-tegen-de-kribbe-houding nog 6 kinderen krijgen zodat ik dat dan juist NIET heb. Maar ja, ik heb niet genoeg ruimte in huis 😀 en m’n man is een beetje tegen… 😕

  Nou ja, ik ben het ook weer kwijt. Ik word er soms zo knorrig van.
  Maar tegen iemand zeggen “dat heb je dan niet goed gedaan” vind ik wel erg hoor. Zeker als je iemand niet goed kent.

  Esther, je hebt het heel erg fantastisch goed gedaan!!!

  Like

 9. ik ben dol jaloers op je 2 pragtige dochtertjes!
  Stiekem droom ik over 2 dochters hoor en als ik ooit een derde zou krijgen mag het ook een meisje zijn.
  En iemand die zulke domme dingen zegt heeft nooit wat verveldends met de zwangerschap gezien. Gezien mijn zwangeren-echo ervaring weet ik hoet het is om een king met ernstige afwijkingen te zien, en wat ? ZEG JE DAN OOK TEGEN DE OUDERS DAT ZE HET KIND NIET AGEMAAKT HEBBEN!!!!!????
  ZO VER***** ONZIN!!!!
  en jij hebt 2 supermeiden!

  Like

 10. Weet je waarom ik er niets van zeg? Dan heb ik het gevoel dat ik me juist laat kennen. Alsof ik iets te verdedigen heb, alsof ik heimelijk toch erg vind. Daarom maak ik meestal een flauwe grap terug. Trek de situatie in ‘t absurde. Iets in de trant van: “Zeg dat wel! Niks an twee meiden.”

  En dan is het gesprek beeindigd.

  Like

 11. toen mijn zus een dochter kreeg hoorde ze nix van mijn zwagers kant van de familie (dwz de oudere ooms en tantes en oudooms ed).

  daarna kreeg ze een zoon: ineens stuurden diezelfde mensen kaartjes over “trots” en “stamhouder” ed. deze kaartjes hadden ook allemaal bijdragen voor de spaarpot enzo. (soms zelfs met flinke bedragen)

  heel erg schandalig. 😯 😯 😯

  2 van die prachtmeiden en dan iets verkeerd gedaan hebben??? zouden ze jaloers zijn? 🙄

  Like

 12. Zucht, ik weet er alles van. Ik heb drie heerlijke dochters en de stompzinnige reacties waren, bij vooral de derde, niet van de lucht. Terwijl een blinde kon zien hoe ontzettend blij we waren! Men verdenkt je er op de een of andere manier van dat je wel zeker een voorkeur zult hebben voor het andere geslacht EN zelfs dat je daarom een derde wilt…
  Ik vind het te stom voor woorden.
  Dan vroeg ik me wel eens af hoe horkerig deze mensen zouden reageren op mensen met onvervulde kinderwensen (heb ik ook wel eens de lompste reacties op gehoord 🙄 ).
  Zoals jij, reageer ik ook vaak. Ik zeg wel eens sarcastisch: ‘Ja, jammer, al die moeite, al die maanden, al die kilo’s, allemaal voor niks. Kan ik ze niet verkopen?’
  Dan hebben ze het ook wel door, want doorgaans zit ik vooral te pronken en op te scheppen, zoals trotse moeders doen (tussen de bedrijven door). 😉

  Like

 13. Nou ja, beláchelijk! Be-lá-che-lijk. Sommige mensen…
  Je hebt 2 superdochters en dat heb je fantastisch gedaan! (en doe je nog steeds).

  Like

 14. He, zeggen ze dat?? Wat oenig. Of is het grappig bedoeld? Ja he?

  Bij mij zeggen ze steevast als ik antwoord dat ik van elk soort twee heb: GOED GEDAAN!!!
  Vind ik eigenlijk ook altijd wat vreemd, maar ik zie het natuurlijk als een grapje.
  En dus zeg ik altijd heel breed grijnzend terug: ”Já he?!!!!”.

  Zeg ik áltijd van mijzelf 😉
  Dat ik iets goed heb gedaan, ook als het niet zo is.
  Dan lijkt het tenminste nog een grapje 😉

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s