Bijna vertrokken

Gisteravond keek ik op de météo van Aquitaine.

Dat had ik beter niet kunnen doen. Regen. Wolken. Onweer. “Wat doe je toch allemaal?” vroeg Paul toen ik na een half uur nóg zat te googlen. “Ik zoek een site waarop het wél mooi weer is,” antwoordde ik naar waarheid.

Maar die vond ik niet. Dus ging ik maar weer naar de campingsite. Ik bekeek onze cottage, het zwembad en het strand. Alles zag er zonnig en vakantieachtig uit. Ja, dáár wel! “Als het regent is het óók leuk,” zei Paul. “Ja,” zei ik. “Da’s waar.” Maar ik wil gewoon zó graag een zonvakantie!

De spullen zijn ingepakt. Op het laatste moment heb ik een paar extra truien ingepakt. Ik twijfelde even over de regenlaarzen maar besloot ze toch maar thuis te laten. Ik weiger gewoon te geloven dat het zó slecht is dat we met regenlaarzen en poncho’s over de camping moeten baggeren.
Hemdjes heb ik ingepakt. En zonnebrand. Een opblaaskrokodil. Slippers. Bikini’s. Strandlakens. De tas voor onze nachtelijke reis (we vertrekken vannacht om vier uur) staat klaar. Een thermoskan (te vullen met menselijke brandstof; koffie), broodjes en kleine cadeautjes voor de kletsen. We zijn er klaar voor. Een overnachtinghotel zoeken we onderweg.

Afijn, tot zover mijn laatste blogje. Jullie zullen me even moeten missen. En ondanks dat ik júllie óók zal missen, ga ik tijdens mijn vakantie niet bloggen. Ik ga lekker genieten van de omgeving, van de rust en van mijn gezin.

Al dan niet in de regen.

42 thoughts on “Bijna vertrokken

 1. Alles al ingepakt terwijl je vannacht pas vertrekt? Wauw, knap zeg, daar kan ik een voorbeeld aan nemen. Ik ben erg slecht in inpakken (of eigenlijk niet zo zeer het inpakken, maar het kiezen tussen wat ik moet klaarleggen om in te pakken) en dus vaak nog tot ‘s avonds heel laat bezig, terwijl de wasmachine en droger nog overuren maken.

  Heel veel plezier en je zult vást ook heel veel zon hebben!

  Like

 2. Idem idem idem; het zoeken naar mooi weer op elke site (meteo france lijkt mij het meest waarheidsgetrouw…?). Gelukkig veranderd het steeds, als je een paar uur later weer checkt blijkt het ineens toch mooi weer te gaan worden (althans, in de Ardeche).
  Idem alles (bijna) ingepakt, ook de krokodil! Nu de laatste dingen nog en alles in de auto en dan vanacht om 4 uur vertrekken we, overnachtingshotel is al geboekt.
  Esther, Paul, Liz & Annabel: hele fijne vakantie gewenst!!! Met hopelijk veel zon!!!
  Tot over bijna 3 weken!

  Like

 3. Heerlijk vakantie!! Ik ben jaloers …..

  Heel veel plezier, geniet ervan met of zonder zonnetje. Al zal ik wel voor je duimen voor mooi weer!!

  Tot over een paar weken…. Ik zal je stukjes wel missen hoor.

  Like

 4. Een hele fijne vakantie gewenst, lekker het batterijtje weer opladen met z’n viertjes weer of geen weer. Maar ik hoop natuurlijk op een heleboel mooi weer voor jullie!

  Like

 5. Ik sluit me zeker aan bij voorgaande reacties!
  Een super fijne vakantie gewenst, lekker genieten en uitrusten!
  En ik duim ook voor mooi weer, blijft je vakantie toch net iets leuker he? 😉
  En hopelijk daarna weer heel wat mooie stukjes om voor ons deze blogloze periode door te komen! 😀

  Like

 6. De ideale vakantie? Eerst een paar daagjes regen. Is namelijk het perfecte excuus om extra lang in bed te blijven liggen!!! Het slechte weer moet natuurlijk niet langer duren dan een dag of twee. Daarna mag de zon erdoor komen. Dan is iedereen uitgerust en topfit, en dan lijkt het mooie weer extra bijzonder. Wanneer je vanaf dag één al meteen mooi weer hebt, lijkt ‘t zo vanzelfsprekend dat de zon schijnt op je vakantie-adres.

  Anyhow, heel veel plezier gewenst! 8) 8) 8)

  Like

 7. Dank Dank. 😀 Muts!

  Ik kom trouwens de 29e of 30 weer terug. Dit ter info. 😉 (Voordat jullie d’een of andere berekening op mijn log loslaten en Opsporing Verzocht bellen als ik niet op tijd terug ben.)

  Like

 8. Hejj Esther!!!

  O nog snel op de valreep dus! Dat is toeval!
  Toeval dat ik nog een keer de reacties las bij een stukje van me op Viva!
  (doe ik vrijwel niet meer). Iemand die jou ook kent via de VIVA schreef me dat ze mij zo graag las als enige van de webloggers ooit daar en alleen jou eigenlijk nog las als oud-VIVA-blogger. Toen werd ik wel nieuwsgierig toen ik je naam net weer zag! 🙂
  Maar inderdaad, wat schrijf je leuk!!
  Een gedichtje hieronder van je lijkt trouwens sprekent op een gedichtje van mij (maar dan anders hoor). Echt grappig!

  Hee, een hele fijne zonnige vakantie en ik blaas je wel wat zon toe!!
  Let maar op! 😀

  Groetjes!
  RoosG
  http://www.mamaroos.web-log.nl

  Like

 9. Hmmm, “niks-nie-leuk” zo zonder Esther. 😦

  Zullen we haar eens verrassen bij thuiskomst? Het zou toch leuk zijn als we onder dit laatste blogje een heeeeeleboel uitgebreide reacties plaatsen. Zodat we met zijn allen “de vakantie-uitzendkracht” zijn die haar vervangt 😀

  Is ook in ons eigen voordeel; hebben we wat te lezen tijdens haar afwezigheid 😉

  Kom op, LURKERS ➡ kom uit de kast !!! En natuurlijk de vaste reageerders; jullie zijn ook van harte uitgenodigd om er hier een vrolijke boel van te maken !!!

  Ik ben benieuwd…

  Like

 10. Vakantietijd – kommer en kwel

  Een leeg kantoor, karrevrachten werk, en maar heel weinig collega’s aanwezig, waardoor het ook niet lukt om er gezamenlijk de schouders onder te zetten… Zelfs de koffie-automaten worden maar mondjesmaat bijgevuld. Voor ieder bakkie troost moeten we vandaag al uitwijken naar een andere verdieping, want die “van ons” is leeg! Dus is het slechts een kwestie van tijd voordat ook díe koffiemachine door de voorraad heen is… Lekker vooruitzicht – grmpfff. En waar blijft verdulleme de zon???? Het waait hier; de zonwering klappert als bezeten tegen de ramen. Grafherrie! Zo kan je je toch niet concentreren!? En komt er dan eindelijk een collega opdagen, is het die trut die je liever ziet gaan dan komen. Ach ja, dat kan er ook nog wel bij.

  Maar het áller-áller-állerergste? 😥 Mijn ochtend-rondje internet is verstoord. Altijd ga ik als eerste naar Esther… Ik hoef slechts “www punt vr” in te tikken, of mijn PC’tje weet al waar ik heen wil… Met stip op twee staat Denise, ook altijd goed voor een momentje vermaak. Voor mij zijn deze blogs de rustpuntjes tijdens een drukke werkdag. Even ontspannen, even een kijkje in de wereld van een ander – lekker de voyeur uithangen. Ja, ik geef het toe: het is een verslaving. 😯

  En net zoals ik een pesthumeur krijg van een lege koffiemachine, zo werkt ook de afwezigheid van Esther niet positief op mijn stemming. Dat hadden jullie vast al in de gaten. 💡

  Afijn, om toch nog een beetje positief af te sluiten (we zouden er hier immers een vrolijke boel van maken): Denise is al op vakantie geweest, dus ik neem aan dat zij de komende twee weken gewoon schrijft. En… de koffie-dame komt uiterlijk eind van de ochtend onze machine weer vullen. Hoera!!! 😛

  Like

 11. Hai Muts,
  😥 Mijn ritme is ook verstoord en voor mij is het extra stil!!
  Hun stemmetjes en telefoontjes mis ik.
  Het is een leuk idee om verslagjes te maken over bv het weer.
  Wat een storm gisteren hier!!!
  Ga straks gelukkig naar mijn andere kleintje toe.[10 mnd]
  Dus niet helemaal alleen maar hun geklets is zo leuk!!! 🙂

  Like

 12. @ Granny: Ja, kan me goed voorstellen dat de dametjes maar node gemist kunnen worden. Sterkte de komende tijd 😉

  @ Allen: Hallooooohooooow, waar zijn jullie allemaal???

  Tjonge, het lijkt wel of IEDEREEN op vakantie is… En allemaal naar een internet-loze bestemming 😉 T’is muisstil hier.

  Jammer.

  I’m bored 🙄 🙄 🙄

  Like

 13. Grinnikt. Muts wat houd je het hier lekker levendig! De weblog van mama Roos die vlak boven je reageerde is ook een goede tegen de verveling!

  Ik ben er net achter gekomen waar ik Esther al van kende. De viva van lang, lang geleden. En blijkbaar heb ik ook een hele periode bij viva.nl gemist. Maargoed. Ik wíst dat ik je ergens van kende, Esther. Uiteindelijk heb ik dat dan toch ontdekt..

  Like

 14. Heb ook even een bezoek aan Roosje gebracht.
  Mooi!! en Lief!!:-]]
  Kijk af en toe op buienradar.nl om naar het weer in Frankrijk te kijken 😥 maar het ziet er niet zo geweldig uit!!! Allemaal duimen voor mooi weer in Frankrijk!!!! 8)

  Like

 15. Dank je Muts! Dat zie ik toevallig toch mooi even, hier vanuit een miezerig Frankrijk. Ja, ik schrijf inderdaad gewoon door (deze week althans, want vanaf de 23e zitten we ergens in the middle of nowhere, dus dat durf ik nog niet te beloven). Het is hier nu grauw, mistig en regenachtig. Hopelijk heeft Esther beter weer!

  Like

 16. Hihi, Muts, ik hoopte al dat er zoiets zou zijn ontstaan! Ik kwam alleen maar even kijken of er misschien leuke reactie-gesprekken waren (want ik weet dat Esther nog laaaang niet terug is! :(), en jawel hoor, helemaal leuk!!

  Ik hoef trouwens alleen maar “vr” in te typen en mijn compie weet het al. Net als bij Hotmail, “hot” is voldoende! Misschien een tip? Dan gaat je internetrondje voortaan nóg sneller! 😉

  Esther: we kunnen niet wachten tot je weer terug bent! Hoe heb je het gehad? Ben je nu lekker ontspannen? En viel het weer een beetje mee? Sure hope so!

  (Zeg, wat ik me nu bedenk: Esther is toch de 31e jarig? Is ze dan al wel weer terug?)

  Like

 17. Vinden jullie het ook zo lang duren 😳 Ik gun je je vakantie van harte hoor Esther, maar het duurt wel hééél erg lang en “we” zijn geloof ik pas net over de helft toch? Maarre… lekker genieten hoor!! 😆

  Like

 18. 😀 Ja, Nog EEN week en dan is ze weer terug!!! 😮
  En, Anna 0109, helemaal goed van jou!!!! 31ste is ze jarig!!!
  We maken, net Liz en Bellie, een aftel kalender 😆 😆 😆

  Like

 19. Oh, wat is het gezellig hier! Ik ben voor Esther een week te vroeg, maar er is toch genoeg te lezen en dat is fijn zo op de maandagochtend! Gezellig initiatief, Muts!

  Like

 20. Ja, ik mis Esther ook 😦 maar uiteraard gun ik haar vakantie van harte. Lacanau ben ik ook een paar keer geweest het is zelfs 1 van m’n favoriete vakantiebestemmingen. Zee, strand en hele mooie duinen en bossen en je kan er heerlijk fietsen. We stonden op een camping waarbij de eigenaar zo’n beetje heel de dag in z’n hangmat lag dat is ook een manier van werken.

  Like

 21. Goed voorbeeld doet goed volgen! Omdat Esther haar laatste daagjes vakantie aan het vieren is, heb ik besloten met haar mee te doen. Computer gaat straks uit, want ik vertrek vanmiddag met het kleine spook voor een paar daagjes Texel. Lekker uitwaaien, rondfietsen en gaten graven op het strand en genieten van een Hollands zonnetje! Holadijee!

  Like

 22. Hahaha, ik kwam ook eens kijken of Esther niet eindelijk eens terug was van vakantie, maar zie dat ik nog een paar dagen geduld moet hebben?!!? Hoop dat ze het heerlijk heeft. Dat ze vol verhalen terug komt weten we gelukkig allemaal! Goed idee dat we elkaar zolang even hier bezig houden! 😀

  Ha Mamaroos; wat leuk je hier ook tegen te komen!!!! (ik ben het, toetje, van toetje.punt.nl weet je nog? 8) ).

  Ik kende Esther ook via de Viva en ben meeverhuisd hier naar vrouwonline toen ze bij de viva stopte. Vind het ook nog steeds een bijzonder idee dat ik nu de buurvrouwblogger van Esther ben hier!

  Like

 23. Haha Margje-alias-Toetje, da’s grappig! Ik heb je toetje-blog veel gelezen tot ca een jaar geleden. Weet eigenlijk niet meer waarom je uit mijn internet-rondje bent verdwenen… Maar zo zie je maar weer wat een klein wereldje het is!

  Like

 24. Mijn god esther, hoe lang kùn je vakantie vieren?! Dit begint gewoon uit de hand te lopen hoor. Veel te lang. Kan écht niet!

  Like

 25. Volgens mij heeft Esther deze week in ieder geval wél goed weer. Mijn man zit deze week in ons huis in de Aquitaine (de mazzelaar had nóg een week langer vakantie) en volgens hem heeft hij nu het beste weer van de hele maand.
  Leuk idee Muts! Dit is vast een goede remedie tegen een “depressie na de vakantie” of zou Es daar geen last van hebben?!

  Like

 26. Zo, daar ben ik dan!

  En of ik daar last van heb, Miriam, van de depressie na vakantie! 😥 Maar door dit soort acties wordt het acuut een stuk minder. Dank dank dus Muts, je bent echt een schatje! Een heerlijke verrassing toen ik thuiskwam, te weten dat ik ‘gemist’ word door mensen die ik eigenlijk helemaal niet ken.

  RoosG heb ik inmiddels geschreven op haar eigen weblog. En die is echt leuk, die weblog! Voor de verslaafden onder ons, breng haar gauw eens een bezoekje, haar weblog is het waard. Ik vind het dan ook jammer dat zij de webstrijd niet heeft gewonnen.

  http://mamaroos.web-log.nl/

  PetraNW, je hebt een goed geheugen! Dat je me je nog herinnert van ooit in de Viva (die column is toch al zo’n vijf jaar geleden!) Leuk om te lezen!

  En ook een goed geheugen heeft Anne, ben inderdaad de 31e jarig. 😉

  Sbb, heb je het leuk gehad op Texel? Als jullie nou allemaal volgende keer tegelijk me mij op vakantie gaan, dan pikken we elkaar na die tijd weer op, oke? 😀

  @ Allen; en nu ben ik er weer! ❗

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s