Wat er op mijn pad komt

“Lizzy! Annabel! Kom eens kijken!”

De buurvrouw roept vanuit het poortje. Ze is bezig een boom te snoeien. De kletsen springen van schommel en rennen de tuin uit.

“Kijk!” zegt de buurvrouw enthousiast. “Daar zit een pad!” Op het moment dat ze het zegt springt het beest loom onze achtertuin in. Paul komt kijken wat er aan de hand is. “Een pad!” roept Lizzy. “Een hele dikkerd!” Met z’n allen hobbelen we achter het beest aan.

“Vooruit Es, geef hem een zoen,” grinnikt Paul. “Dan verandert hij in een prins.” Ook de buurman is inmiddels op het rumoer afgekomen. “Goh,” merkt hij droog op. “Dat Paul nog in sprookjes gelooft!” Ik schud mijn hoofd en lach naar Paul. “Ik heb al een prins.”

“Mag ík hem kussen?” vraagt Annabel. Gebiologeerd slaat ze de pad gade. “Ga je gang,” zeg ik. “Leef je uit!” Lizzy kijkt geïnteresseerd toe. Af en toe is zo’n klein nieuwsgierig zusje best leuk. Annabel hangt met haar hoofd boven het amfibie. “Het lijkt wel een augurk,” zegt ze.

Net op het moment dat Annabel de pad wil kussen springt hij weg en verdwijnt. “Jammer,” zegt Lizzy. “Daar gaat je prins.” Paul en ik moeten lachen om het teleurgestelde gezicht van Annabel. “Het geeft niet,” zeg ik. “Jouw prins komt nog wel.” “Wel ja,” zegt de buurman. “Je bent nog jong.”

Gerustgesteld klimt Annabel weer op de schommel.

7 thoughts on “Wat er op mijn pad komt

  1. O, er schiet me net te binnen dat een pad natuurlijk geen reptiel is, maar een amfibie. 😳 Ff aangepast.

    Enneh, SBB, wat je zegt. Bleeh..

    Like

  2. Achter de kop van de pad zitten gifklieren. Het gif is irriterend, zeker voor de slijmvliezen, dus het is maar goed dat het kussen niet gelukt is. En altijd handenwassen na het hanteren!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s