Verdrietig

Niet leuk. Echt níet leuk.

Er is zoveel om over te schrijven. Het prachtige herfstweer, het circus van gistermiddag, mijn vaders verjaardag. Genoeg leuks om ettelijke logjes mee te vullen. Maar daar gaat het vandaag niet over. Vandaag zijn er andere dingen.

Tuffy is weg. Gistermiddag, de buitendeur stond op een kier, renden de kinderen naar buiten terwijl ik de keuken was. Tuffy was los en vloog ze achterna. Ik rende naar buiten en zag hem gaan. Hoopte dat hij gewoon in een boom zou gaan zitten. Maar hij vloog hoger en hoger. Tot hij nog maar een stipje was aan de blauwe lucht.

Daar stond ik dan op straat. Met twee hysterische huilende kinderen. Hoog boven ons hoorde ik Tuffy paniekerig fluiten (dat beest snapte er niets van natuurlijk) we riepen “TUFFY” “TUFFY” om het hardst. Maar het hielp niet. Al snel was hij uit ons gezicht verdwenen.

Wat volgde was chaos. Wat moest ik nu doen? Mijn eerste impuls was in de auto springen en hem gaan zoeken. Maar hoe vind je een speld in een hooiberg? Logischer leek me de vogelopvang te bellen. De verwezen me door naar stichting Amivedie waar alle vermiste en gevonden huisdieren geregistreerd worden.

Mijn broer maakte briefjes voor de supermarkt en om door deuren te doen. ’s Avonds toen Annabel sliep ging ik met Lizzy de straat op. Tuffy verdween in alle brievenbussen en hangt nu op heel veel bomen. Je moet wát proberen. “Ik wou dat het maar een droom was,” zei Lizzy steeds. “Dat ik wakker werd en dat Tuffy er dan nog was.”

Lizzy kon uiteindelijk niet slapen. Ze schrok steeds wakker, had nachtmerries en moest dan hard om haar parkietje huilen. Uiteindelijk sliepen we met z’n allen in het grote bed. Vanochtend toen ik beneden kwam was het eerste wat ik zag de lege kooi.

Niet leuk. Echt níet leuk.

14 thoughts on “Verdrietig

 1. Jeetje wat erg. Misschien kun je af en toe ook de vogelopvang bellen in Woudenberg. Hoewel die volgens mij ook wel goed communiceren met Amivedi.

  Like

 2. Ik had eigenlijk willen vragen of je naar dit circus was geweest, maar ik denk dat je dat nu waarschijnlijk ook niet zal opvrolijken. Nou ja, misschien een beetje.

  Je kunt op het plaatje klikken voor bewegend beeld.

  Like

 3. Oh wat zielig voor jullie, hoop dat ie terugkomt of bij iemand aan komt vliegen die ‘m naar de opvang brengt.

  Sterkte voor jullie allemaal!

  Like

 4. Dank voor de reacties. Nog geen spoor van Tuffy. Zo’n naar idee, dat vogeltje daar helemaal in zijn eentje. Vooral ‘s nachts. 😥

  John, nee, ‘t was in ‘t dorp waarbij de linksaf gaat naar Carnaval. Solero geloof ik.

  Like

 5. He, jeetje, ik krijg er kippenvel van; schiet inderdaad ook bijna vol. Zie het helemaal voor me hoe dat beestje verder wegvliegt. En de paniek die dan volgt. Wat verdrietig zeg!
  Waar zou hij nu zijn? Dat vraag je je dan waarschijnlijk steeds af…
  Sterkte!

  Like

 6. En herkenbaar trouwens dat je zó veel leuke ideeën hebt voor stukjes, maar dat dat er dan ineens allemaal niet meer echt toe lijkt te doen. Ik schrijf per dag meerdere beginnetjes of flarden van logjes, of heb ze bijna kant-en-klaar in mijn hoofd (maar dan bijv net geen papier of pc bij de hand), maar dan wordt het uiteindelijk iets heel anders. Dat zul jij ook wel hebben…

  Like

 7. Hoi Esther

  Wat erg!
  Heb je geprobeerd om de kooi buiten te zetten , open, met voer erin ? Meestal blijven ze toch wel in de buurt namelijk , en gaan ze gewoon weer in hun kooitje(eten)
  Mijn vriendin heeft dit gedaan en met succes.
  Ik hoop dat het bij jullie ook lukt!
  Sterkte in ieder geval!

  Like

 8. Ik heb echt alles gedaan wat maar kan. Tuffy’s kooi staat al sinds vrijdag buiten, open, met voer erin. Er ligt ook voer op de tafel buiten.

  Vogelopvang Woudenberg hebben melding genoteerd en me doorverwezen naar Amivedie, daar heb ik ook melding van vermissing gemaakt.

  Kunnen nu alleen nog maar afwachten 😦

  Denise… ja, stukjes worden vaak anders dan verwacht.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s