Waar is Esther III

Op een Sinterklaasviering.

De Pieten strooien pepernoten. “Weet je nog,” zegt Lizzy tegen Annabel. “Dat jij vorig jaar op het podium je rode laarsjes ging halen?” Annabel schudt haar hoofd. Ze weet het niet meer. Ze weet nog wel dat er toen ook pepernoten waren. En cadeautjes.

Het is een gezellige middag. Met dansende kinderen en veel muziek. Annabel struikelt over haar te lange jurk maar ze staat lachend weer op. Je moet er wat voor overhebben om op je grote zus te lijken. Als twee échte Spaanse danseressen dwarrelen de meisjes over het podium.

“Zeg mamma,” zegt Lizzy na afloop. “Er is iets raars met die Sinterklaas.” Vragend kijk ik mijn meisje aan. “Wat dan?” “Nou,” gaat Lizzy verder. “Deze Sinterklaas lijkt helemaal niet op die uit het winkelcentrum.” “O nee?” zeg ik verbaasd. “Maar die had toch ook een rode mantel en een witte baard.” “Dat wel,” knikt Lizzy. “Maar déze Sinterklaas heeft een heel ander gezicht bóven zijn baard. En véél bollere wangen.”

“Die gelooft niet lang meer,” fluister ik Paul in zijn oor.

15 thoughts on “Waar is Esther III

 1. Ik heb gezegd dat Sinterklaas vast niet zo goed geslapen had toen hij naar ‘t winkelcentrum moest. Dattie daarom een beetje bleekjes zag. Met ingevallen wangen enzo. 😀

  Like

 2. Ik wou afgelopen zaterdag “alles is liefde” met mijn vriendinetje kijken. Op het DVD doosje stond dat film voor iedereen was, dus zei ik dat haar steeds-in-sint-gelovende-7jarige-dochter ook mee kon kijken.
  En toen is de Sint aan hart aanval op de boot overleden…nou vriendin was niet zo blij met mijn film-keuze…gelukkig de rest van de film viel erg mee, zoooo mooi is ie!
  En Lizzy, inderdaad, ik vraag me af hoe lang nog…

  Like

 3. Logisch dat Annabel het niet meer weet van die rode laarsjes, maar ik vind het knap dat Lizzy het zich nog wél kan herinneren! Heeft dus overduidelijk indruk op haar gemaakt!

  Like

 4. Oeps… Misschien toch het hulpsinterklazen-verhaal in de strijd gooien. Dus misschien maar beter nooit meteen zeggen dat het ‘de echte’ is, want dan kun je niet meer terug.
  (Ik probeer hier wat van op te steken voor als Bo straks zo oud is…)

  Leuk gedaan die foto.

  Like

 5. Da’s ook een goeie Zwanetta!

  En over die foto; daar heb ik niets aan gedaan hoor! Er stond een heel groot scherm op het podium met Sint en Piet erop, de kinderen staan gewoon vóór het scherm.

  Like

 6. Esther: wat een goed antwoord! zou ik nooit op gekomen zijn. net als die van Zwanetta.
  maar ik heb dan ook geen kids.

  ik kan me nog zo goed het moment herinneren dat ik doorkreeg dat het niet echt was: mijn moeder ging op 5 december sint bellen waar hij bleef met de pakjes en ik stond er met mijn neus bovenop (we hadden nog maar net telefoon) en herkende het nummer van de buren!! oeps. leg dat maar eens uit. de volgende ochtend op school bleek de halve klas het door te hebben. kreeg je een heel geheimzinnig sfeertje. ik voelde me wel ineens heel groot, dat ik “het wist” .

  Like

 7. Het lijkt me zo raar om dan opeens te weten te komen dat ie niet echt bestaat..ik heb zo’n moment nooit gehad omdat mij meteen verteld is dat ie niet echt was..ikw as namelijk heel bang en kon niet slapen, ik was als kind bang voor bijna alle verklede figuren bijvoorbeeld clowns ook..in ieder geval weet ik nog wel dat ik bang was dat piet van het dak zou vallen bijvoorbeeld en dan werd ik weer herinnerd dat mijn moeder die kadootjes in de schoen deed maar dat ik dat niet mocht vertellen in de klas…:) leuk om te lezen hoe mensen zich dat moment herinneren

  Like

 8. Hopelijk blijft Lizzy nog een tijdje geloven in Sinterklaas. En inderdaad, het verhaal van de hulp Sinterklazen blijft het goed doen. Zo vertelde mijn nichtje (7 jaar) dat de Sinterklaas bij de intocht in hun dorp toch echt een “nepperd” was, want hij was van zijn paard gevallen en dat zou de echte Sinterklaas noooooit overkomen. Dus het moest wel een hulp Sint zijn. Waarop haar grote zus zegt “dat denk ik ook, het stikt echt van de hulp Sinterklazen, ik vraag me af of ik überhaupt ooit de echte sinterklaas gezien heb” Maar er gaat voor de jongste nog steeds geen lampje branden. 😉 Het hele verhaal blijft heel logisch voor haar.

  Like

 9. Wat is je dochter toch bijdehand en allert zeg! Mijn oudste (3 maanden ouder dan Lizzy) gelooft echt alles en kijkt ook niet goed om verschillen op te merken. Mijn jongste is wel weer allerter, dus die gaat het vast ook veel eerder door hebben. Leuk allebei de dames in hun flamencojurkjes! Ik heb toevallig van de week weer die site bekeken, mijn zus gaat in maart trouwen en het leek me leuk om op haar bruiloft mijn dochters deze jurkjes aan te doen! (ze heeft ook een niet alledaagse bruiloft, dus dat kan goed). Ze vallen wat klein, schreef je ooit, toch?
  (zo heb ik ook even goed gereageerd, ik heb net pas je blogje gelezen over weinig reakties waar grappig genoeg natuurlijk ook heel veel reakties op terug kwamen!)

  @ Len: 😆

  Like

 10. Oh joh, dat kan nog wel twee jaar duren voor ze echt van het geloof gevallen is 🙂 Onze jongste – nu 8 – is dit jaar pas zover dat ze niet meer gelooft. En dan nog wil ze wel graag naar de intocht van Sinterklaas, want stel je nou toch voor…. (terwijl ze weet dat ik de cadeautjes in de schoen doe bij het schoen zetten wat ze natuurlijk nog wel graag doet…)

  2 jaar geleden al kwam ze met de melding dat sinterklaas op school er toch wel wat anders uitzag dan Sinterklaas op televisie, waarop wij alleen hebben geantwoord dat dat best zou kunnen. Vorig jaar was er geen vuiltje aan de lucht en dit jaar ging ze geheimzinnig zitten doen met haar grote broer 😀 Als zij nou net deed alsof ze nog geloofde, mochten ze vast de schoen nog wel zetten..

  Je snapt dat ze nu de schoen nog mogen zetten om de eerlijkheid te bevorderen 😀

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s