Tweede Kerstdag

Oké, ik geef het toe.

Ik had het rokje in de haast gekocht. En het was wel wat kort, dat had ik wel gezien, maar ach, het kon best. Het was gewoon een hip rokje. En ik kon het hebben. Met strookjes en sterretjes, hartstikke kerstig! Vriendin F. was erbij geweest; die vond het rokje ook leuk.

Ik was dus hoopvol gestemd toen ik me ging omkleden voor het diner. Eerst de panty. Speciaal voor de gelegenheid aangeschaft; ripppp, ladder. Zucht. En dit was juist zo’n fijne. Van die zachte stof. Niet zo’n nylon zweetexemplaar. Maar goed. Gelukkig had ik nog een panty. Een nylon zweetexemplaar. Jammer dan.

Met B.H., rokje en panty aan ging ik opzoek naar mijn nieuwe zwarte truitje. Wat denk je? Nergens te vinden. Tot mijn ergernis. Dag ervoor gekocht, nú al in de chaos van mijn huishouden verdwenen. “Wat is er?” vroeg Paul toen ik in mijn B.H. en met een rood hoofd de trap afrende. “Ik kan mijn truitje niet vinden,” mopperde ik, terwijl ik bijna mijn nek brak over iets dat midden op de trap lag. Mijn truitje. “Leuk rokje!” riep Paul, terwijl ik alweer boven was.

Afijn, eindelijk had ik alles aan. Ik bekeek mezelf in de spiegel. En kreeg de schrik van mijn leven. Wat was dit nou? Was dit hetzelfde rokje dat ik enkele dagen geleden had gekocht? Of hadden ze soms de verkeerde in mijn tas gestopt? Dit kon écht niet! Veel te kort, nauwelijks meer dan een riem. Je zag zó mijn cellulitis door de zweetpanty heen. “We moeten gaan riep Paul van beneden.”

Een paar tellen later liep ik de trap weer af. “Hé, heb je een andere rok aan?” vroeg Paul verbaasd. “Ja man, ik leek wel een hoer in dat ding!” riep ik. “Ik vond hem wel leuk hoor!” zei Paul. Tja, dat verbaasde me niet. Mánnen. “Maar deze is ook leuk hoor!” zei hij er snel achteraan. Kritisch bekeek hij mijn outfit.

“Je hebt alleen een ladder in je panty.”

3 thoughts on “Tweede Kerstdag

  1. Blij dat jullie weblog weer in de lucht is!

    Maar wat een schitterend verhaal Esther. Ik kan het me helemaal voorstellen, want zoiets zou mij ook kunnen gebeuren en dan weg willen gaan en weer een ladder!

    Ik wens je een hele fijne jaarwisseling en een heel gelukkig en liefdevol 2009!

    Ine

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s