Voornemens

En inderdaad.

Één van die voornemens is lijnen. Of diëten. Gewicht verminderen, afslanken, vetverbranden, noem het hoe je het wilt. Als er maar kilo’s afgaan. De feestdagen hebben hun sporen nagelaten.

Een flinke hoeveelheid drank lijkt zich te hebben verzameld in een reservoir ter hoogte van mijn heupen. Wanneer ik loop voel ik deinen. En wie goed luistert kan het horen klotsen. De oliebollen hebben zich gevestigd op mijn billen en bovenbenen. Over cellulites gesproken! Als ik het warm heb, ruik ik zoetig. Alsof er gesmolten chocolade door mijn aderen stroomt. Niet dat ik er slecht uitzie, helemaal niet. ‘Lekker gezond’ hoor ik oma zeggen. Alleen een beetje ‘te’ gezond, naar mijn bescheiden mening.

Ik merkte steeds vaker dat ik liefdevol over mijn buik streek. Belachelijk. Er was niets in mijn binnenste dat die aandacht verdiende. Wat stond ik daar nou mijn eigen vet te aaien. Ik trok er zelfs een holle rug bij! Het was echt wachten op de eerste die vroeg wanneer ik was uitgerekend. Gelukkig bleef die schande me tot nu toe bespaard.

Afijn, voordat ik mezelf een dezer dagen in positiekleding terugvond, heb ik besloten maar weer eens pas op de plaats te maken. De wegschaal (de onaardigste van de twee) heb ik uit de kast gehaald en afgestoft. Ik had ondertussen al heel wat leuke tips gekregen. (“Goed eten hoor, lijnen kost energie!” “Gewoon tussen de maaltijden door lijnen.”) En zo stond ik vanmorgen, naakt in lichaam en ziel, voor de weegschaal. Klaar om mijn lot te aanvaarden.

Wat denk je? Doet-ie ‘t niet! Zijn de batterijen op!

5 thoughts on “Voornemens

 1. En de andere – hangt hier mee samen – is door de week niet elke avond een fles wijn opentrekken.

  Samenvattend; meer aandacht voor lijf inderdaad!

  En ‘t boek moet nog ff wachten tot klets II naar school is.

  Like

 2. Esther, als een van de vrouwen weet je vast dat er vriendelijke en onvriendelijke weegschalen bestaan. Die van jou is duidelijk een vriendelijke, ze wil dat je eerst wat kerst-kiloo’tjes kwijt raakt voordat je weet hoeveel je weegt. Het is normaal dat je na december wat zwaarder bent, ik ook hoor vooral na bijna 2 weken bij een poolse mamma en kerstavond met 12 gerechten…Doe maar gewoon normaal, zonder tussendoortjes en weeg je pas over 2-3 weken. Ik durf nu ook niet op mijn weegschaal te staan…
  En tip over drinken…ik hou ook ontzettend van wijn…maar misschien en idee gewoon 1 wijn in 2 avonden te drinken? Wat ik altijd doe als we maar met ze 2 zijn: ik doe de fles open en schenk meteen 1/2 in een caraf en de rest sluit ik met vacuumdop – fles gaat meteen naar de koelkast en zo is ie nog morgen lekker
  xx
  PS. Voor mij ziet je steeds prachtig uit!

  Like

 3. Helemaal eens met Kikker!

  Jouw weegschaal is inderdaad een zeer vriendelijk apparaat. Je hoeft niet per sé te weten hoeveel je weegt om de kilo’s te lijf te gaan. Onwetendheid kan heerlijk rustgevend zijn. Ik zelf ga bijna nooit op de weegschaal. Ik heb een strakke spijkerbroek die me vertelt of ik mijn eetgedrag moet aanpassen… 😀

  Like

 4. Daar hebben jullie natuurlijk wel gelijk in, maar ik moet mijn gewicht weten want ik heb een heel leuke afspraak met mijn vriendin M. gemaakt. Ze woont nogal ver weg dus we zien elkaar niet zo vaak, de eerstvolgende keer zal zijn 1 maart want dan is ze jarig. We hebben det teller dan op -5 gezet.

  Dus.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s