Tita Tovenaar

“Dan doe ik dit, en alles staat stil.”

Lizzy en Annabel zijn gék op Tita Tovenaar. Dat is begonnen met een dvd van de ‘oude’ serie. (Die uit de jaren zeventig met Ton Lensink in de hoofdrol), die ik ooit voor ongeveer nul euro uit de koopjesbak van de V&D heb gevist. (Kon de lokroep van mijn jeugd niet weerstaan.) Die dvd is inmiddels aardig grijsgedraaid.

En nu is er een geheel nieuwe serie Tita Tovenaar. “Da’s vast niets,” dacht ik, xenofobisch als ik ben, toen ik er voor ’t eerst over hoorde. Maar ik had het mis, de nieuwe serie is (ook) erg leuk. Net zo maf, nep en aandoenlijk als de oude. Sinds ik dat weet, neem ik het programma elke dag op. Mogen de kletsen ’s avonds voor het naar bed gaan Tita Tovenaar kijken. Vinden ze super!

En pappa en mamma ook. Want die kijken lekker mee!

En jullie? Wat kijken jullie ‘uit de oude doos’ (met of zonder kinderen?)

24 thoughts on “Tita Tovenaar

 1. Hier is Tita Tovenaar ook favoriet 😀 . Er wordt dan ook heel wat afgetoverd in huis 😉 Overigens kan ik me zelf Tita Tovenaar niet herinneren van vroeger, was volgens mij net voor mijn tijd.

  Like

 2. En het fijne (met niet heus) is als de kinderen Tica spelen. Dan klappen ze in hun handen en moet ik ‘stil’ staan. Heel onhandig als je net aan ‘t koken (of stofzuigen) bent en om de twee minuten moet ‘bevriezen’.

  Like

 3. Aan tita tovenaar heb ik ook goede herinneringen.
  Maar wat ik ook nog steeds geweldig vind is little house on the prairie. (elke dag op sbs 6)
  Als kind vond ik de vader al erg leuk en dat is eigenlijk niet veranderd 😉
  helaas leeft de beste man al een aantal jaar niet meer en anders was hij nu natuurlijk ook een stuk ouder.
  Overigens vindt mijn zoontje van 6 little house on the prairie ook leuk. Hij kan alleen de ondertiteling niet volgen die gaat nog te snel.
  Groetjes Stefanie

  Like

 4. @Chocola: Ik vind Little House on the Prairie ook zo leuk om precies dezelfde reden. Tot ik ergens las dat de man in het echt leven helemaal niet zo’n modelvader was. Dat maakte hem een stuk minder aantrekkelijk. 😥

  Zelf vind ik naast Tita Tovenaar de familie Knots ook geweldig. Ik kijk er graag naar, heb toen ook een paar DVD-tjes uit zo’n bak gekocht voor een prikkie.

  Maar volgens mij worden we nu echt oud hoor, als we zo gaan mijmeren over de gouwe ouwes van vroeger. 😉

  Like

 5. Moomins of op zijn zweeds Mumintroll 😀
  verder “Life goes on” met een Down syndrome jongen Charles “Corky” Thatcher
  kennen jullie die?

  Like

 6. O, ik wílde dus zeggen (tegen Kikker) dat ik die Corkyserie vroeger ook keek! En dat ik met de kinderen van vroeger Pipi, Tita en Strawberry kijk!

  Like

 7. Ik vond vroeger Candy Candy leuk, maar dat heb ik nooit meer gezien. En Punky Brewster. Mijn meiden zijn nog iets te jong voor tv, maar ik ga later zeker ook mijn oude programma’s introduceren 😀

  Like

 8. Ik kijk ook nog heel graag naar little house on the prairie (samen met mijn man)….en ik word eigenlijk wel een beetje boos als ik zulk stom uit de lucht gegrepen commentaar van MarionH lees betreffende Michael Landon…… 😈

  Like

 9. Oh ja Pipi!!!!
  En als opgroeiend in een andere land ken ik Tita niet, kan ik het van je Esther eens lenen? Voor mijn algemene inburgering 😉

  Like

 10. @Peetje1962: je kan er boos om zijn, maar Michael Landon Jr, heeft zelf een boek geschreven over zijn vader.

  Dus het is niet uit de lucht gegrepen. De man heeft 9 kinderen bij 3 verschillende vrouwen. Dus ga mij niet wijs maken dat hij de iedeale vader is.

  Like

 11. Ik zie nu dat het geen boek is maar een televisie documentaire. Biography Telepic, nog nooit van gehoord, maar ikzag biography en dacht gelijk aan een boek.

  Like

 12. Oh ja! Tita Tovenaar, Pipi Langkous, familie Knots, Life goes on vond ik allemaal leuk. leuke herinneringen!
  Nooit meer gezien. misschien moet ik dan toch eens naar de nieuwe Tita gaan kijken.
  Kan zogauw geen nieuwe bedenken.

  En dat van Michael Landon, dat wist ik ook ja. sorry

  Like

 13. Oh ja, Tita Tovenaar …. daar had ik nog zo’n boekje met verzamelstickers van. En Pipi Langkous …. ook hier in Spanje op tv geweest (de originele dus). En een (noorse/zweedse??) tekenfilmserie ( 😕 kan ff niet op het juiste nederlandse woord komen) van een viking-jongetje met rode haren (uiteraard) en vreselijk schelle stemmen (Wikkie of zoiets?).
  En kennen jullie ook die serie van Emiel (ook iets uit Zweden of zo) die altijd iets ondeugends deed en dan door zijn vader werd geroepen (keihard) en zich dan opsloot in de schuur om houtfiguurtjes te snijden?
  Bij Little House on the Prairie zat ik echt áltijd te snotteren aan het eind! 😆

  Like

 14. Ik ben soms te laat met de Tv uitzetten ‘s morgens en dan begint de Film van Ome Willem…en dat vond ik vroeger al niet leuk, laat staan nu…maar mijn spook vindt het wel aardig, dus die kijkt er naar…gelukkig is ie snel afgeleid, dus ik hoef het niet te lang te doorstaan…wel geniet ik van de Familie Knots inderdaad en 2-3 jaar geleden was inene Spel zonder grenzen (nieuwe afleveringen, maar nog steeds de suffe jaren 70 sfeer) weer op de buis. Gemeentes uit verschillende landen doen een soort van 6-kamp in een onderlinge strijd..te suf voor woorden, maar ook wel weer vermakelijk en met een goeie scheut nostalgie!

  Like

 15. Ik keek laatst dvd van ‘de oude’ Bolke de Beer en een van De Berenboot. Had verwacht dat dat helemaal leuk zou zijn maar nee… zo hopeloos verouderd! Grappig dan dat Pippi en Tita wel leuk blijven!

  Like

 16. Ik moet bekennen dat wij enorm nieuwerwets zijn. Bumba is favoriet! Maar barbapapa is nog steeds geweldig!
  Verder heb ik vorig jaar via marktplaats oude boekjes van De Astronautjes op de kop getikt voor weinig. Dat kent niemand, maar dat was ook een serie. Te Leuk!!!!

  Like

 17. Jaaaaaa. Barbapappa! Die is ook zo leuk! We hebben al die dvd’s! En Tom en Jerry is /zijn hier ook populair.

  Dat van Film van Ome Willem had ik ook Sbb, vond ik superstom, maar ik moet zeggen, laatst stond de tv een keer aan en heb ik het gekeken, ik vond het best wel leuk eigenlijk! (Volgens mij vond ik het gewoon stom omdat Broer het leuk vond, haha)

  Like

 18. [quote:05cd4fd808=”esther_vuysters”]En het fijne (met niet heus) is als de kinderen Tica spelen. Dan klappen ze in hun handen en moet ik ‘stil’ staan. Heel onhandig als je net aan ‘t koken (of stofzuigen) bent en om de twee minuten moet ‘bevriezen’.[/quote:05cd4fd808]

  Hahaha, geweldig! Ik word ook de hele dag ‘stil’ gezet 😀 😀

  Toch maar eens de moeite genomen om me aan te melden, ik ben/was een echte lurker 😉

  Like

 19. Oh ja Emiel (ik kan de vader ook nog horen roepen) , Barbapapa, en Wikkie de Viking…. leuk.
  De Berenboot keken we iedere woensdag, eerst buitenspelen en dan de berenbios met allerlei series. geen idee meer hoe ik dat vond.

  En Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen? en Q en Q. Heeeeel spannend destijds. ooit weer een aflevering van gezien. alles ging zo langzaam enzo. haha.

  Like

 20. Ha, een lurker erbij! 😉

  En Q en Q…. zo spannend! En ik herinner me ook nog Avro’s kinderbioscoop met kleine Annemarie, vond ik ook leuk. En Heidi, Candy Candy… keek ik ook.

  Er was ook nog zo’n stel poppen in die kinderbios waarvan er een altijd om broodjes pindakaas zat te schreeuwen.

  Like

 21. In ‘mijn tijd’ was Swiebertje helemaal hot. Met Malle Pietje, Bromsnor en juffer Saartje. Helemaal goed!

  Beetje later kwam Calimero – schattig zwart kuiken met eierdop op z’n koppie.

  En Pommetje Horlepiep – ook leuk!

  Dat waren nog eens tijden… zucht…

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s