Heb ik weer!

Ik kom vaak in de dierenwinkel.

Niet alleen zit deze (gratis) mini-Zoo bij ons om de hoek, ze hebben er ook allerlei leuks. Vogels (onze Tuffy kwam er vandaan), eekhoorntjes, enorme konijnen, tropische vissen en, last but not least, een grote afdeling reptielen.

Geen idee waar ze ’t vandaan hebben, maar de meiden vinden reptielen geweldig. Wanneer we even gauw iets voor de vogels kopen, willen ze altijd kijken. En zo liep ik daar gisteren weer, tussen de vogelspinnen, slangen en langs de kleine (maar angstaanjagende) babykrokodil.

Achter ons was iemand de boom in het papegaaienhok aan het snoeien. Terwijl wij de bontgekleurde slangen bekeken gooide men tak na tak op de stapel. Boven mijn hoofd kriebelden enorme spinnen door hun hok. Fascinerende beesten, maar niet geschikt als huisdier. De rillingen liepen over mijn rug.

Op het hok van één van de slangen zat een etiket. “Pas op, reageert snel.” Terwijl ik me gespannen afvroeg wat deze onheilspellende boodschap betekende, tikte Lizzy tegen het terrarium. Prompt schoot de slang naar voren om naar het glas te happen. Daarna ging het snel: ik schrok en automatisch deed ik een stap naar achter. Precies op dát moment gooide de dierenverzorger per ongeluk een flinke tak op mijn schouder.

Je hebt geen idee hoe hard ik gilde.

7 thoughts on “Heb ik weer!

 1. Nee! MEEN JE!
  😯

  Wat afschuwelijk! Ik voel gewoon wat jij op dat moment voelde!

  BBBBBBBBBBBBBBRRRRRRRRRRRRRRRRR….

  Lekker Esther actie ook weer! Zie je al weer helemaal staan!

  😀 😀 😀

  Like

 2. kan het me zooooo voorstellen! Hou ook meer van beesten met haar en liefst nog die je kunt knuffelen. Had ooit een collega die hield veel slangen in een speciaal aangelegd terrarium (het dat ook zo bij slangen?) op zolder. Een verdieping daronder sliep zijn gezin met 3 kinderen. Ik zou geen oog dichtdoen en alleen maar bang zijn dat ze een weg naar beneden zouden vinden en lekker in een warm bed zouden gaan liggen..brrr!

  Like

 3. Babykrokodillen? eekhoorntjes? Volgens mij zijn die hartstikke verboden om te verhandelen! en ik denk overigens dat ik ongeveer nét zo hard gegild zou hebben als jij: jakkes!

  Like

 4. Oh wat moet jij geschrokken zijn. dat voelde vast of die slang op je schouder belandde ipv een tak. 😯

  ik heb 3 jaar geleden een slang eerst aangeraakt en later ook een paar keer vastgehouden. was van te voren wat eng, maar het viel heel erg mee! uiteindelijk zelfs wel leuk. en het voelde wel stoer 😉
  Het hielp wel dat de eigenaar van de slang me er eerst wat meer over vertelde. het gedrag van de slang en wat ze wel en niet zou kunnen doen etc.

  ik vind dierenwinkels trouwens ook leuk, grappig dat ik niet de enige ben. zo’n beetje schemerige, bubbelende, mysterieuze vissenaquariamuur vind ik wel wat hebben en die kleuren! sommige zijn bijna fluoriserend. maar dat haalt het natuurlijk niet bij kleine, wollige, schattige konijntjes enzo……

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s