En de vraag is?

Ik stond er mee op.

Met die vraag, én met een stram lijf. Geen idee waarom. Gisteravond nog gezellig met vriendin B. bijna twee uur flink doorgewandeld, daarna een lekker wijntje gedronken en heerlijk gaan slapen. Om vervolgens supergammel wakker te worden. Met De Vraag.

Ik had het er gister nog met vriendin E. over (tijdens het winkelen). Dat De Vraag je zo nu en dan flink dwars kan zitten. Dat je dan maar geen fatsoenlijk antwoord kan bedenken. “Wat vind jij?” vroeg ik terwijl ik een leuke rok bekeek. “Lomp en lesbisch,” zei E. “Dat bedoel ik niet,” zuchtte ik. Ik hing de rok terug. “Ik had het over De Vraag.”

E. wist het ook niet. Die had er zelf ook altijd moeite mee. Vooral in het weekend. Dan vroeg ze ‘t aan haar man. Die wist het meestal wel. Maar ik kon niets vragen, Paul was de hele dag weg. En de krant bood ook geen uitkomst. Te moeilijk, niet mijn smaakt etc. Ik kon natuurlijk wel gaan googlen maar ja, je moest wel een aanknopingspunt hebben.

Afijn. Ik ga zo eerst maar eens iets ondernemen. Weet nog niet wat. Misschien ga ik even naar het tuincentrum, of naar de tweedehands kinderkledingwinkel. Wie weet krijg ik daar inspiratie. En anders, tja, dan zit er niets anders op.

Dan moet ik De Vraag aan jullie voorleggen.

7 thoughts on “En de vraag is?

 1. ik dacht aan wat ga ik doen vandaag, maar dat leek m niet echt te zijn. denk dat Estherrr gelijk heeft.

  er zijn trouwens sites waar je iedere dag leuke recepten kan vinden, wist je dat?

  Like

 2. Inspiratie in het tuincentrum of tweedehands kinderkledingwinkel? Hmmm?
  Maar misschien: wat ga ik vandaag/morgen aandoen? Welke kleding? Dat zit me soms wel dwars.

  Like

 3. Nou, ik had het niet zelf bedacht, maar het antwoord van Estherrrrr past als ik je stukje teruglees en als dat het inderdaad is, wil ik je even melden dat je niet de enige bent…ik denk meerdere malen per week na over wat ik in vredesnaam nou weer moet serveren aan mijn mannen!

  Like

 4. vergeet ik nog te melden dat ik om die reden laatst een 365-dagen kookboekje van Ramon Beuk gekocht heb met zijn recepten uit de Telegraaf. Staan hele goeie en redelijk simpele in en het handigst is dat er in de index achterin ook gezocht kan worden per ingredient (dus als je bv wel al zin hebt in kipfilet of bloemkool, maar geen idee hebt wat je eromheen moet verzinnen!)…mocht je vraag dus “wat moet ik nou weer eens koken vandaag?” zijn, dan heb je wellicht iets aan deze tip…en anders misschien evengoed ook 😉

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s