De uitslag

Het leven gaat verder.

En daarom doen we vandaag weer gewoon waar we goed in zijn; we pakken de draad op en gaan aan de slag. “Je gunt de lezers best een hoop ‘inkijk’ in je leven – je blog is haast een soort reality-soap,” schrijft Muts. En dat klopt, dat realiseer ik me. Maar als ik dan de reacties op het overlijden van mijn oma weer lees, dan weet ik ook weer waaróm ik dat doe.

Want het blijft natuurlijk raar. “Het voelt als vriendschap,” schrijft SBB. “Het is net of ik je heel lang en goed ken,” zegt Carton86. Heel grappig vind ik dat. Want ik ken jullie natuurlijk een stuk minder goed. Maar toch voelt prettig. Te weten dat zoveel mensen met me begaan zijn. Dat het een heleboel mensen uitmaakt wat ik doe. En waar ik mee worstel. Voor mij geeft mijn blog mijn leven extra betekenis.

MarionH. schrijft dat ze soms jaloers is op mij als ‘leuke moeder’. Daar schrok ik eigenlijk wel een beetje van. Daarom heb ik hierop meteen gereageerd. Want ik laat natuurlijk niet alles zien. Sommige verhalen geven daardoor een vertekend beeld. Jullie zien mij hoe ik mij wil laten zien. Ik plaats alleen de foto’s waar ik goed opsta, zullen we maar zeggen. (Desalniettemin ben ik blij te lezen dat ik volgens Suzib ‘niet zo eng perfect maar gewoon eerlijk en oprecht’ overkom natuurlijk!)

Er werd van alles gepost. Ontroerende dingen (“Ik lees je blog omdat ik van je hou,” aldus mijn vriendin Kikker), grappige dingen (dat de vriend van Hawahaai inmiddels ook ‘meeleest’ en dat Paul een ‘fan’ heeft in de vorm van de man van Miss. E.) en heel literaire dingen. Supergaaf vond uitspatting van Margje en natuurlijk het gedicht van Goose.

En sommige lezers gaan echt ver terug! Ik blijkt nog opvallend veel lezers uit de Viva (column)tijd te hebben (Jobje herinnert zich zelfs nog waar een van de columns over ging!), er zijn vriendenclubjes ontstaan uit mijn begintijd op het vivaforum en een van mijn lezers heeft zelfs, naar aanleiding van mijn blog, de stap genomen om professioneel te gaan schrijven. Super!

Veel genoemd werd ook ‘herkenbaar’ en ‘raakvlakken’. Met Brie voorop (ik denk dat zij de raakvlakkenwedstrijd wint, al is het alleen maar ze ook zo’n blauwogig serafijntje heeft) blijken mijn lezers en ik veel gemeen te hebben. Of juist niet. “Bij een normaal gezin verloopt ook niet alles volgens de regels,” schrijft Bessie waarbij ze haar eigen opvanggezin relativeert. En Teddie schrijft dat ze, ondanks weinig overeenkomsten en het feit dat zij geen kinderen heeft, toch mijn verhalen over de kletsen graag leest. Leuk!

Kortom, er zijn zoveel redenen gegeven dat kiezen er moeilijk was. “Ik lees je blog omdat jij ‘m schrijft,” postte Susan. “Een dag niet gelezen is een dag niet geleefd,” aldus Kimvaningen. Ik heb gelezen, herlezen, geschift en gewogen en uiteindelijk is mijn keus gevallen op een heel simpele maar super positieve en veelzeggende quote. Die van Pantervrouw.

“Mijn dag is net een beetje leuker met jouw blog.”

Pantervrouw en Bila, mailen jullie je adres door? O ja, de prijs. Ik zou hem verklappen. Jullie krijgen exemplaar van “Ik ben stukjes tekst”, gesigneerd en wel. (Gewoon door mijzelf geprint en gebonden want het is nog niet opgetuurd naar een uitgever.)

12 thoughts on “De uitslag

 1. Best jaloers op jullie prijzen 😉 gefeliciteerd meiden

  en Es, ik regel ooit mijn eigen signatuur voorop “Ik ben stukjes tekst” 😉 kan niet wachten op je boek :D!!!!!!
  xxx
  ps. ga nu 4 weken op vakantie, vrijwel zoder internent, zal je missen
  Kikker

  Like

 2. Pantervrouw is trouwens op vakantie! Zag ik net in een eerdere post. Nou, die heeft nog wat tegoed zegmaar. 😀

  Like

 3. OH wat leuk!! en wat een leuke prijs!!! wauw. ik zat me al te verheugen op de uitgegeven versie, maar ben blij dat ik nu niet zolang hoef te wachten. En dit is veel specialer natuurlijk. Dank je wel Esther.
  Ik was inderdaad op vakantie en mijn computer heeft het nu echt begeven na een paar weken stotteren. dus ik zit in de bieb anderhalve week blogs bij te lezen en ontdek ineens dat je mij uitgekozen hebt.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s