Het perpetuum mobile van de zomer

Zaterdagavond, barbecueavond.

“Niet teveel inkopen,” riep ik nog. Maar daar trok Paul zich natuurlijk niets van aan. Kippenpootjes, worstjes, hamburgers. Er lag alweer genoeg vlees in de koelkast om een beginnend vegetariër de stuipen op het lijf te jagen.

En hoewel het bezoek flink zijn best deed, zaten we toch met een vleesoverschot. De salades waren op, de maïs ook, maar evengoed lag er nog een aardige voorraad voedsel in de koelkast. “Misschien willen de buren helpen vanavond,” opperde Paul.

Aldus werd een nieuw festijn gepland. Enige probleem: de kolen waren bijna op. “Maakt niet uit,” zei Paul. “Ik zag net dat de Super open is. Ik haal ze wel even.” “Neem dan nog wat sla mee,” riep ik hem na. “En tomaten.”

En zo kwam Paul wederom thuis met een goed gevulde boodschappentas. Voor de zekerheid had hij nog maar wat extra hamburgers gekocht. En wat kippenpootjes. “Lullig als er te weinig is,” zei hij. Hij stak de barbecue aan. De pret kon (weer) beginnen.

Wederom sloten we de avond af met een vleesoverschot. Zuchtend bestudeerde ik vanochtend de uitpuilende koelkastinhoud. “Vanavond de ander buren?” stelde Paul voor. Ik zag hem vergenoegd in zijn handen wrijven. En toen wist ik het zeker.

Hij deed het expres.

13 thoughts on “Het perpetuum mobile van de zomer

 1. Hahahahahahaha,

  Heel herkenbaar is dit.
  Maar dan van de andere kant. Wij hebben een slagerij. En zodra er mannen binnenstappen om vlees voor een barbecue in te kopen dan weet je van te voren dat die met tassen vol de winkel uitlopen. 😆 😆 😆 😆
  Het oergevoel doet de inkoopdrang aandrijven.
  Het is altijd zo grappig om te zien dat mannen denken dat iedereen tijdens een barbecue ongeveer 1,5 kilo vlees naar binnen werkt!!!!!!
  hihihihihihihi.
  Dus het is heel herkenbaar.
  Maar het is heerlijk weer, dus gewoon die barbecue weer aan en braden maar.
  hihi
  Groetjes,
  Siena

  Like

 2. Handige vent, die Paul! het is dat ik vanavond al iets anders heb en net niet om de hoek woon, anders was ik wel even komen helpen 🙂

  Like

 3. [quote:5015bd4802=”Karen1″]Ik heb vrijdagavond nog geen afsrpaak. Ben bereid Paul zelf naar de Super te rijden hoor ;-).[/quote:5015bd4802]

  Wij Amersfoorters zijn in dit soort gevallen heel graag solidair en uiterst behulpzaam inderdaad 😆 😆 😆

  Like

 4. 😆 😆 Karen en John!

  Alleen zijn we dan nét op vakantie… Jammerrrrrrr. Evengoed zijn jullie natuurlijk van harte uitgenodigd voor een bbq in Italie. 😉

  Like

 5. PS: Was niet van plan langs te komen hoor in Italie :wink:.
  Vertrek volgende week ook maar dan naar Griekenland (Zakynthos).

  Like

 6. [quote:04bb0b1b1d=”esther_vuysters”]Veneto! Nog ff aan ‘t dubben over de route![/quote:04bb0b1b1d]

  Wij reizen al jaren via Duitsland en Oostenrijk maar dan niet via de kant van München maar via Karlsruhe, Stuttgart, Ulm en Kempten en dan richting Innsbruck naar de Brennerpas. In onze ervaring minder druk maar ja, aanstaand weekend schijnt zwarte zaterdag te worden qua drukte dus tsja…….. wat is dan wijsheid? Succes ermee!!!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s