Kriebelaartje

Ik sta aan het bureau van mijn broer.

“Kan jij even naar dit dossier kijken?” Ik leg een stapel papieren neer. Mijn broer rommelt wat met de documenten en begint te lezen. Terwijl hij de contracten bestudeert, dwaalt mijn blik af. Op het bureau loopt een spin. Een kleintje.

Het spinnetje wandelt over een telefoonnotitie en een post-it. Aan de rand van het bureau laat het zich voorzichtig naar beneden zakken. “Hm,” mompelt mijn broer, diep in gedachten. Hij slaat een blaadje om. Het spinnetje landt op mijn broers linkerbovenbeen.

Luttele seconden later, mijn broer is nog immer lezende, kruipt de spin langs de binnenkant van het dijbeen omhoog. Er zitten een paar kreukels in de broek, zie ik. Het spinnetje gaat er moeiteloos overheen. Op dat moment merkt mijn broer mijn starende blik op.

“Wat zit je te kijken?” Ik wijs naar beneden. “Er zit een spin op je broek.” Mijn broer kijk naar de plaats waar ik naar wijs. Het spinnetje heeft zich inmiddels opgewerkt tot mijn broers gulp. “Ja,” zegt mijn broer. Hij staart verstrooid naar zijn gulp.

“Het is een kruisspin.”

4 thoughts on “Kriebelaartje

 1. 😆 Erg grappig, ik moest gelijk op m’n werk uitleggen wat er zo grappig was… 😉

  Deed me denken aan een paar weken geleden toen ik in m’n lunchpauze buiten op een bankje zat. Opeens zag ik een spinnetje tussen m’n benen een web maken… 😳 Daar moest dus nog even eh.. geragd worden. 😀

  Like

 2. Tsss Yanda haha!

  Zit jij nou net als ik gezellig helemaal alleen met je broeder op kantoor Es? De niet-fam collegae zijn hier op vakantie.

  Like

 3. Hahahahaha kruisspin dus van die meest gevaarlijke soort he 😉
  Ik ben ontzettend blij om je weer te kunnen lezen, veel inhaal werk dus!
  xxxx

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s