Einde in zicht

Het is zover.

Vanavond gaan mijn blaar en ik op vakantie. Paul en de kinderen gaan ook mee. We rijden ’s nachts omdat Paul – heel onheilspellend – een ‘zwarter dan zwarte’ zaterdag heeft voorspeld. Om te voorkomen dat we morgen ten onder gaan in een blikken mierenhoop, stappen we na het avondeten in de auto.

De koffers staan nog in de kelder. Zo meteen ga ik ze halen. Zoals elk jaar veeg ik eerst het stof er af; het symbolische begin van de vakantie. Daarna stuur ik de kletsen naar oma en Paul naar de benzinepomp (om de auto te checken). Vervolgens gaat Es-kofferstress aan het werk; niemand mag mij daarbij storen.

Vanavond laden we alles in de auto. Volgens Paul past alles er makkelijk in. Natuurlijk, hij pakt de koffers niet in. (“Zoveel nemen we toch niet mee?”) Zoals elk jaar zal dat weer flink tegenvallen. En zoals elk jaar zal ik hem vragen of hij zijn zwembroek heeft (ja) en zijn scheerapparaat (nee). En dan, hop hop, naar ’t zuiden.

Of zal ik nog één keer het gas checken?

12 thoughts on “Einde in zicht

 1. Lief hoor van jou en je blaar dat Paul en de kinderen ook mee mogen!!! 😉
  Ook ik denk elk jaar minder mee te nemen dan het jaar daarvoor maar als ik dan ga inpakken………….. 😦 Maar dit jaar gaan we vliegen dus vol is vol!!!
  In elk geval een heel fijne vakantie gewenst in Bella Italia.

  Like

 2. Hele fijne vakantie en goeie reis!
  Geniet ervan en ik hoop dat je de hele vakantie op slippertjes kunt lopen om je blaar te ontlasten 😉

  Like

 3. Bij mij klikken mensen zich suf of ik misschien al aan het bevallen ben (nog niet), maar bij jou volgens mij om te checken of je niet tóch nog een stukje hebt geschreven. Ik heb in elk geval al weer heel wat keren voor niks gekeken.
  Maar gelijk heb je hoor, even niet schrijven is ook wel eens lekker. (Hoewel je waarschijnlijk nog wel steeds in stukjes denkt en stiekem hier en daar wel eens een aantekening maakt denk ik… Daar kom je als blogger/schrijver niet zomaar vanaf. ;-))

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s