Zwarte nagellak

Is het ook iets voor jou?

Vorige zomer zorgde de introductie van de limited edition Black Satin Nailpolish van Chanel in de Verenigde Staten voor een enorme run op de winkels… momenteel zijn ze volledig uitverkocht en alleen nog te krijgen op websites zoals eBay.

Zelfs gerenommeerde kranten zoals de New York Times besteedde er aandacht aan: lees hier een artikel over de geschiedenis van de zwarte nagellak! Alternatief maar toch chique! Zwarte nagellak is ‘cool’ zonder dat je er lachwekkend uitziet (wat met bijvoorbeeld groene nagellak al snel het geval is). Veel celebrities zijn er al mee gesignaleerd (zoals Mischa Barton op bijgaande foto).

In Europa heeft Chanel deze nagellak ook uitgebracht onder dezelfde naam, maar zonder de metallic glans die in de Amerikaanse versie zat. De Europese variant is prima verkrijgbaar (geen limited edition!). Ook in Engeland was deze nagellak een grote hit afgelopen winter.

Het grappige is dat deze nagellak nu eens niet lange nagels nodig heeft: meestal wordt het op korte nagels gebruikt met afgeronde hoekjes. Hij is natuurlijk ook uitstekend geschikt voor je teennagels! Let wel op dat je het goed bijhoudt, een donkere kleur als deze ziet er niet charmant uit als hij van je nagels afbladdert.

Een andere tip is dat je je verdere make-up licht en naturel houdt en kleding draagt in niet te felle kleuren.

De run op de nagellak doet denken het enorme succes van Rouge Noir (in de V.S. Vamp genaamd), een andere inmiddels klassieke kleur die Chanel halverwege de jaren negentig op de markt bracht. Deze donkerrode kleur met een zweem zwart erin is nog steeds een all-time favorite. Doordat het niet felrood is kunnen de meeste vrouwen deze kleur goed dragen.

Andere merken hebben inmiddels ook zwarte nagellak op de markt gebracht, zoals Koh Black (Koh), Nocturnelle (M.A.C. ) en Black Out (Rimmel).

Ook al gesignaleerd in de winkels: zwarte lippenstift (o.a. Shu Uemura, Magna Plaza Amsterdam).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s