Reisverslag III

De eerste dagen

Gelukkig hadden we op het strand geen last van muggen. Maar daar loerden weer andere gevaren. Zo werd Liz, onze antiheld, in haar been gebeten door een krab. (Ik zag meteen zo’n kwaad, knalrood ‘wegwezen!’ exemplaar voor me, maar Liz kon er niet om lachen.) Het duurde een hele dag voor ze weer de zee in durfde.

En waar Liz bang bleef voor krabben, had Bel zo haar eigen angsten. De kleine klets had namelijk ‘gezien’ dat er haaien zaten in het blauwe water van onze Lido. En het was dan wel heel spannend om páppa overboord van de waterfiets te gooien, zelf wilde ze op open zee het water niet in. “Ik durf niet,” zei ze dan. “Straks komt die haai er aan en ik ben natuurlijk superlekker!”

Wat trouwens niet ‘superlekker’ was, was de lokale koffie. We hadden zo’n gietijzeren Italiaans geval in de caravan staan, maar daar kon ik niet mee overweg. Na diverse mislukte pogingen (Paul: “Probeer je me te vergiftigen?”) besloot ik de buurt om raad te vragen. Dat leverde weinig op. Buren één hadden hun Senseo mee. Buren twee dronken oploskoffie en buren drie legden alles in dusdanig rap Italiaans uit dat ik er geen chocola van kon maken. Laat staan koffie. Uiteindelijk bleek het eenvoudiger de latte macchiato maar gewoon bij de strandtent te halen.

Overigens ging het verder met mijn Italiaans best redelijk (twee jaar Italiaanse les gehad, in een grijs verleden). Jammer dat mijn eerste volzin (“E libero questo posto?”) niet begrepen werd (niet verwonderlijk; het bleken Hongaren) maar verder kon ik me prima verstaanbaar maken. En toen vriendin F. arriveerde (opgehaald vanaf vliegveld Marco Polo bij Venetië) werd het nog beter omdat we samen Italiaans konden praten.

Tot grote ergernis van Paul die ons nogal vermoeiend vond. Dat loste hij zelf overigens prima op. Hij ontvluchtte ons categorisch door met de nieuwe Nintendo DS Mariospelletjes te spelen. De verslaving nam uiteindelijk dusdanig verontrustigende vormen aan, dat F. op een gegeven moment zelfs vroeg ‘of Mario ook een biertje wilde’.

8 thoughts on “Reisverslag III

 1. Drama geen goede koffie in ITALIE te kunnen vinden 😯
  Kon je nergen Clooney met zijn Nespresso te spotten? Hij woont toch ergens daar 😉

  Like

 2. Hee, welkom terug!! Leuke verslagjes en foto’s tot nu toe. Was een paar dagen weg en kon dus gelijk een paar stukjes achter elkaar lezen. Heerlijk!!!

  Like

 3. Oh, gelukkig, jij bent ook op vakantie geweest, hoef ik niet zo veel bij te lezen als bij Denise …. Is wel leuk natuurlijk, maar ik zit wel op m’n werk vandaag!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s