Restaurantschip de Saffraan

De wanden en vloer zijn afgewerkt met grijs natuursteen. Het meubilair is massief eiken afgewisseld met banken en gemakkelijke leren stoeltjes. Door de patrijspoortjes schijnt het avondzonnetje, bijgestaan door het blauwe licht van diverse spotjes. Zowel de chef kok als de gastvrouw hebben het vak geleerd bij de Librije in Zwolle.

En dat is goed te merken! Deskundig advies aan tafel over wijn en spijs. Met volle vertrouwen geven wij ons dan ook over aan het vier gangen verrassingsmenu. We beginnen met een amuse, twee reageerbuisjes met een soepje van gember en wortelsap. Als voorgerecht tonijn met komkommer en Japanse mierikswortel, roulleau met wortel, soja en ananas. Ook de opmaak van het hoofdgerecht is weer een plaatje!

Rundersukade met gesmolten eendenlever, rode kool, uitjes en aardappel. Het dessert is een compositie van koffiebavarois met sinaasappel, witte chocolade en ijzerkruid. Alle gerechten zijn zeer verfijnd, maar verwacht geen grote hoeveelheden. Als we weer omhoog klimmen om van boord te gaan, zijn we heel even benieuwd of we toch niet stiekem naar een andere haven zijn gevaren… 

Door www.specialbite.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s