Sonoy

Vraag om een tafeltje aan het raam, dat maakt een etentje bij Sonoy nog specialer. Hoogtevrees? Laat dan je gezelschap bij het raam zitten. Want recht de afgrond inkijken is niet voor de faint-hearted.

Het ronde restaurant is modern en licht ingericht. Alles is design: van de stoeltjes tot het bestek en servies. Maar het is niet alleen de strak ingerichte superlocatie boven in de toren die een etentje hier tot een ervaring maakt. De kookkunst van patron-cuisinier Paul van Staveren is grote klasse.

De keuze voor het Micro Menu betekent een avondvullend diner dat begint met zo’n tien opeenvolgende amuses en kleine gerechten, zoals IJsselmeerpaling, uitlek van tomaat, een kaasbeignetje met curry en oester met sereh en verder gaat met grotere gerechten, zoals zeebaarsfilet, langoustine, filet americain van kalf en Hollands lamsruggetje.

Zelfs het dessert bestaat uit drie microgangen. Wie daarna nog koffie durft te bestellen, krijgt daarbij nóg eens zes kleine traktaties. Sonoy? Top!

Door www.specialbite.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s