Vier Vuysten op safari

Het is twaalf uur ’s middags.

Mijn broer en ik zitten in de auto. We hebben honger. “Ik neem pistoletjes, en jij?” Mijn broer draait de parkeerplaats op. “We moeten ook koffiefilters kopen,” zeg ik. “Anders hebben we morgen geen koffie op kantoor.”

We staan in de rij bij de kassa. “Kan jij even betalen,” zegt mijn broer. “Ik ben mijn portemonnee vergeten. Ik knik en grabbel in mijn tas. “O,” zeg ik. “Ik ben mijn portemonnee óók vergeten.” Mijn broer en ik kijken elkaar aan. Wat nu?

We staan weer bij de auto. De boodschappen hebben we teruggelegd. Ik trek het portier open als de schrik me om het hart slaat. “We moeten de uitrijkaart nog betalen!” zeg ik. Het gezicht van mijn broer verandert van geërgerd in wanhopig. Geen geld = geen uitrijkaart.

We doorzoeken de auto alsof we een stel overactieve douanebeambten zijn. Na een kwartier vinden we een muntje van twintig cent ergens in een gleuf op de achterbank. Mopperend rent mijn broer naar de automaat om de uitrijkaart te halen. “Eindelijk,” zeg ik. “Rijden maar.”

Als we bij de slagboom komen zien we dat deze openstaat. “Wat is dit nou?” roept mijn broer gefrustreerd. Ik lees het briefje. “Defect. Gelieve uw uitrijkaart niet te gebruiken. U kunt doorrijden.”

10 thoughts on “Vier Vuysten op safari

  1. Als een ware, eigentijdse versie van Laurel en Hardy

    (Nou maar wachten tot na het boek ook de film uitkomt. Met dit soort scènes erin wordt dat zeker een knaller! 😆 😆 😆 )

    Like

  2. Mijn reactie was vooral voor Sassie hoor. Doorgaans wil ik dat alle taalfouten blijven staan(!) Misschien begin ik nog wel eens een Stichting tot Behoud van Veelvoorkomende Taalfouten als tegenhanger van http://www.spatiegebruik.nl/. Hoewel er ook wel al iets bestaat dat daarop lijkt: http://www.spellingverbetering.nl/ (Misschien kende je ze wel al want ik heb er geloof ik al eens eerder aandacht aan besteed. Ze blijven niettemin erg leuk. Als ik weer eens zin heb in krullende tenen is een paar minuten spatiegebruik.nl al snel voldoende 😉 )

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s