Vier Vuysten op gesprek

We staan op het punt ons kantoor te verlaten.

“Ik schakel de telefoon door, test jij ‘m even?” Roept broer. Ik pak mijn mobiel en bel ons eigen kantoor. De telefoon op mijn bureau gaat over en ik krijg mijn voicemail. “Hij doettut,” roep ik. Ik stop de telefoon in mijn zak.

Broer en ik rijden naar de groothandel. De bureaustoelen zijn in de aanbieding. Halverwege de rit zie ik het scherm van mijn mobiel oplichten. “Hé,” zeg ik. “Volgens mij word ik gebeld, maar ik hoor niets. Hallo? Hallo?” Als niemand antwoordt, druk ik de lijn weg.

Eenmaal op kantoor krijg ik een sms-je. “U heeft één voicemailbericht.” Dus toch! Snel bel ik de voicemail. “Hij doettut,” hoor ik mezelf zeggen. “Ik ga nog even naar de plee,” roept mijn broer. Snel zet ik mijn telefoon op de speaker en roep mijn broer. “Moet je dit horen!”

Voetstappen. Ik hoor mezelf klagen over het feit dat de lamp in de hal nog steeds niet is gemaakt. Mijn broer mompelt iets dat klinkt als ‘lawwelaaie’. “Heb jij je portemonnee bij je?” vraag ik. Daarna hoor ik ons in de auto stappen. Startende motor. De telefoon wordt ergens neergelegd. “Kauwgumpie?”

Nog geen twee minuten later heeft mijn broer twee automobilisten uitgescholden en een brommer vervloekt. De radio gaat aan en we zingen samen mee met Anouk. Vals. Vervolgens vraagt mijn broer of ik de voorkeur geef aan pampers of huggies waarop ik antwoord dat ik al zo’n 34 jaar zindelijk ben. Gelach.

Na nog een minuut zinloos gezwets (broer vindt nog tijd om een verkeersverwensing te uiten) en een flauwe mop (van mij), hoor ik mezelf ‘Hallo?’ ‘Hallo?’ roepen en de verbinding verbreken. Ik leg mijn mobiel op mijn bureau. Een beetje genegeerd kijken broer en ik elkaar aan.

“Tja,” zegt broer. “Geconfronteerd worden met je alledaagse ‘ik’ is best even schrikken.”

5 thoughts on “Vier Vuysten op gesprek

 1. Geweldig!

  Dat is net zoiets als wanneer je per ongeluk opgebeld wordt vanuit iemands broekzak. Heb dat een keer gehad toen mn lief een beetje dronken was. Mn telefoon ging, en ik hoorde zijn hele worsteling om op de fiets te stappen, het luidruchtig afscheid nemen van zijn eveneens aangeschoten vrienden, en tenslotte zijn fietstocht naar huis… Grappig 😀

  Like

 2. Oftewel zoals (hippie) Neil van de Young Ones al zei toen hij opnieuw ruzie had met de citruspers: “Machines don’t like me…”

  @Lelieblank: Daar ben ik ernstig voor. Bij YouTube plaatsen met een leuke kantoorfoto waar broer en zus met enigszins verwarde gezichten op staan als achtergrond mag natuurlijk ook 😆 😆 😆

  Like

 3. Neil! Mijn held!!!

  Voor die WAFS ben ik niet technisch genoeg 🙂

  Muts, ja, dat heb ik ook wel eens gehad, ik moet daar altijd om lachen!

  Like

 4. Meestal kun je bij vaste telefoonleveranciers de boel op internet zo instellen dat je voice mails (gratis) als wav of mp3 per mail toegestuurd kunt krijgen. Daarvoor is het nu te laat natuurlijk. Ik heb zowel een vast KPN-abonnement als een (gratis bellen) VoIP-lijn van XS4ALL. Bij de laatste kan ik op de site de voice-mail beluisteren en de oude voice mails tot een paar weken terug naar keuze als .wav of .mp3 downloaden. Het is de internetpagina waar je allerlei accountgegevens kunt instellen. Degene die met systeembeheer belast is weet waarschijnlijk wel hoe. Weet niet hoe alfa of beta je broer is, maar dan staat ie misschien niet te springen. Een vast IT-persoon binnen jullie bedrijf zal hier echter vast heel graag aan mee willen werken 😀

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s