De leukste ontwerpen van de Dutch Design Week

In de Witte Dame, eind jaren twintig gebouwd in opdracht van Philips, werd het werk van alle afgestudeerden van de Design Academy gepresenteerd. Verder lieten ook verschillende ontwerpbureaus hun producten zien.

Mijn favorieten:

Small bins for garbage
Richard Beumer ontwierp deze prullenbakken. Best zonde om afval in te gooien.

Vaccinaid
De meeste kinderen vinden inenten maar eng en pijnlijk, de vaccinatiepleister vaccinaid biedt de oplossing hiervoor. Geen prik, maar een pleister die het werk doet. Geniaal toch?


Design shoppen
De papieren lampen collectie van Paula Arntzen is feestelijk en monumentaal tegelijk. Doordat de lampen zijn gemaakt van papier zijn prachtige lichteffecten te creëren.


Minimal Dress
Verdwijnen jouw kleren ook vaak al achter in de kast terwijl ze nog lang niet versleten zijn, maar enkel omdat ze uit de mode zijn? Digna Kosse maakt met haar ‘Minimal Dress’ een fashion statement.

Meubels moeten hinderen
Peter Verschuuren en Jeroen Wesselink kwamen op het absurde idee om de meubels uit de cartoon Gummbah te vertalen naar een driedimensionale versie. Resultaat: een meubellijn met drie hinderlijke meubels.


Zelf ook een creatieve opleiding volgen? Op de website van Eigen Huis & Interieur vind je onder andere brochures van interieuropleidingen, maar daarnaast ook een designbibliotheek waarin je meubelontwerpen van de hele wereld kunt opzoeken.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s