De meisjes hebben rokjes aan …

Het huis is verlaten.

Op het aanrecht staat een pannetje soep. Daarnaast ligt een briefje. “Ik ben vast Sint Maarten lopen met de kinderen.” En: “Hoe ging je examen?” “Goed hoor,” zeg ik tegen de leegte. “Ik denk dat ik het wel gehaald heb.”

Eigenlijk zouden Lizzy en Annabel met vriendinnetjes gaan. Maar iedereen blijkt ziek. Buurmeisje zou zelfs een “Mexicaanse oorontsteking” hebben. Bestaat dat? (Reactie(tweet) van mijn neef: “Nou, ik heb een Mexicaanse kater, tequila op een doordeweekse dag is geen goed idee!) Over culturele integratie gesproken!

Nadat ik een heleboel twixjes heb uitgedeeld staan opeens mijn eigen kinderen voor de deur. “We hebben écht veel!” zegt Lizzy glunderend. “Kijk eens!” roept Annabel. “Zijn jullie uitgewandeld?” Geknik. “Pappa wil nog wel doorgaan,” zegt Lizzy. “Maar wij niet.”

3 thoughts on “De meisjes hebben rokjes aan …

  1. Haha herkenbaar!! Hier lopen de kinderen met een groepje uit onze straat, terwijl de ouders ze begeleiden onder het genot van een glaasje gluhwein… Ook hier zijn de kinderen er eerder klaar mee dan de ouders 😉

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s