Ik meld me weer aan!

Dinsdag is altijd een drukke dag.

Dat begint ’s ochtends al. Ik breng de kinderen naar school en zet koffie voor mijn ouders. Meestal komen zij eerst, op de hielen gezeten door mijn broer en zijn dochtertje. Mijn moeder begint dan altijd met het uitpakken van haar ‘mand’ want zij kookt die avond voor acht man!

Mijn broer installeert zijn dochtertje. Tegen de tijd dat broer en ik naar kantoor gaan, heeft mijn vader boven het campingbedje klaargezet. Voor het slaapje van de kleine. ’s Middags haalt mijn moeder mijn kletsen uit school en eet ze met het hele spul een broodje. ’s Avonds eet de hele familie spaghetti.

’s Avonds na het eten ruimt mijn vader boven op. Mijn moeder en ik doen de vaat en mijn broer doet meestal niets. Paul zorgt over het algemeen dat hij later thuiskomt op dinsdag. Verstandig. Na het eten gaan mijn ouders weg en blijven broer en dochtertje nog even hangen om de files te omzeilen.

De dinsdagen zijn druk en gezellig. Druk als iedereen tegelijk in de (niet al te grote) keuken staat, gezellig als ik besef wat een fijne familie ik heb. Maar er zijn ook nadelen. ’s Ochtends moet ik mijn huis opruimen (wil natuurlijk geen moederfiguur eh modderfiguur slaan), regelmatig ben ik spullen kwijt en af en toe zijn er gewoon teveel mensen.

“Het lijkt hier wel een hotel,” mopperde ik gisteren toen ik mijn moeder op de wc, mijn broer in de keuken en mijn vader in de slaapkamer (in gevecht met campingbedje) aantrof. “Dat is toch niet normaal?! Wiens huis is dit nou?!” Toen ik weer naar beneden liep, hoorde ik mijn vader op de achtergrond heel zachtjes iets zeggen.

“Paybacktime.”

5 thoughts on “Ik meld me weer aan!

  1. Kijk nou eens! Ik kan zomaar reageren zonder in te loggen. Dat lukte bij de vorige site niet. Het ziet er leuk uit, en dit stukje is erg grappig!

    Nu maar hopen dat deze site minder vaak onbereikbaar is en dat je nog veel leuke stukjes zult schrijven! Ik geniet er bijna dagelijks van!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s