Knutselsmurf

Lizzy slaapgedrag laat nog immer te wensen over.

En aangezien Annabel onder haar Ikeatent slaapt als doornroosje herself, had Paul bedacht dat Lizzy misschien ook wel gebaat zou zijn bij een tent boven haar bed. Aldus toog hij gisteren naar de Gamma. Met een tas vol buisjes, koppelstukjes en touwen kwam hij weer thuis.

Wanneer Paul aan het klussen gaat maak ik me altijd uit de voeten. Ik snap nooit wat hij doet en denk altijd dat hij ervoor zorgt dat het huis zal instorten. Bovendien ziet het er meestal niet uit of zijn plan gaat lukken waardoor ik helemaal zenuwachtig word. De kletsen hebben echter een rotsvast vertrouwen in hun vader en dus ging Paul aan de klus boven met de meiden erbij.

Een uurtje later, ik had net het eten op staan, was de tent een feit. Of ik even kwam kijken want het was zo mooi geworden. Tja. Mooi. Een subjectief begrip. Een ingewikkelde constructie van touwen, buizen en lappen had Lizzy’s bed omgetoverd in een soort bedoeïenenten. De gemiddelde woestijnbewoner zou er stinkend jaloers op zijn geweest. Binnenin de tent deed het ook aardig woestijnachtig aan trouwens, zo heet was het daar.

Terwijl Paul in de verbanddoos rommelde naar jodium, pleisters en zwaluwstaartjes (hij had soort winkelhaak in zijn eigen hand geknipt) bekeken Lizzy, Annabel en ik de tent. “Nou,”zei ik. “Het is wel een euh… bijzondere tent hè?” Lizzy knikte trots. “Mijn eigen tent,” zuchtte ze. “Helemaal van mij.” “Dat heeft pappa toch maar weer handig gedaan hè?” Lizzy en Annabel knikten. “Maar het was wel een gedoe hoor, mamma. Pappa heeft wel een heleboel lelijke woorden gezegd.” Annabel knikt instemmend. “Maar dat mochten we niet tegen jou zeggen.” “Weet je wat,” zeg ik begripvol. “Ik heb gewoon niets gehoord.”

Gerustgesteld gaan Lizzy en Annabel in de bedoeïenen spelen. En ik? Ik ga maar eens kijken of mijn man de pleisters kan vinden. En dan zal ik hem een kusje op de zere plek geven.

13 thoughts on “Knutselsmurf

 1. Geen idee waarom maar ik kan opeens geen afbeeldingen meer toevoegen. Die afbeelding van knutsel moeten jullie er maar bij denken!

  Like

 2. Ik hoop voor je dat het helpt!
  En als het toch te broeierig in haar zelfgemaakte tent wordt, kun je altijd nog een kant-en-klare kopen voor op het bed. 😉
  Is ze nog steeds angstig? Is dat waardoor ze niet zo goed kan slapen?

  Like

 3. Foto gaan we doen! Zodra ik thuis ben.

  En Sbb, ja, ze is nog bang. Maar heel langzaam (en met wat hulp) komen we er wel. December is natuurlijk ook wel erg spannend en het weer (veel regen, donker) werkt ook niet mee.

  Maar zoals ik al zei, we komen er wel!

  Like

 4. Gniffel, ik moet wel een beetje lachen om Paul en zijn geknutsel.

  Maar ik ben ook wel erg benieuwd hoe Lizzy vannacht geslapen heeft (en hoop erg dat de tent niet is ingestort).

  Like

 5. Bij dit stukje moest ik zodanig lachen dat mijn brilleglazen nat werden: “Pappa heeft wel een heleboel lelijke woorden gezegd.” Annabel knikt instemmend. “Maar dat mochten we niet tegen jou zeggen.”

  Je ziet het ook helemaal voor je. En ik ken het uit eigen ervaring. Ik die toch bepaald geen linkerhanden heb. Al bij de aankoop werd er dan gezegd: “Zou je dat nou wel doen?” of “Is dat nou wel verstandig.” En het resultaat in mijn ogen was dan altijd ronduit fantastisch, maar als ik dan mijn toenmalige vriendin aan een gemeenschappelijke kennis hoorde vertellen wat (zij vond) dat het resultaat was. Kennelijk hadden we daar elk dan onze eigen €individuele visie op. 🙂

  Like

 6. Ik mis dat je op deze site je eigen reacties nog kunt aanpassen (het euroteken zit op deze laptop uiterst onhandig naast de veel te kleine backspace-knop 🙂 )

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s