Mis- en weerstanden

Enige dagen geleden kreeg ik een bus Enkhuizer Jodekoeken in mijn schoot geworpen. Van Lotus Bakeries in Enkhuizen. (Dat Enkhuizer Jodekoeken uit Enhuizen kwamen leek me nogal logisch, maar dat terzijde.)

Niet alleen bleken de Nieuw! Choco! Jodekoeken erg lekker, er bleek zich ín de verpakking ook nog eens een waanzinnige tip te verschuilen!

“Ideaal als bewaarbus voor het hele gezin,” stond er aan de binnenkant van het etiket. De bus leek míj wat klein om het hele gezin in te bewaren maar dat was natuurlijk ook niet wat de fabrikant van de Enkhuizer Jodekoeken voor ogen had.

Er werden ‘enkele voorbeelden’ gegeven. De bewaarbus kon worden gebruikt om rijst, naaibenodigdheden en knikkers in op te slaan. Kijk, daar kan de huisvrouw iets mee. Koffiebonen konden er ook in. Nog zo’n goed idee!

Afijn, ik kon niet wachten om de bewaarbus in gebruik te nemen. Fluks at ik alle jodenkoeken op terwijl ik de plaatjes op de achterzijde van het etiket bestudeerde. Wat zou ik in mijn nieuwe aanwinst gaan bewaren?

Ik hoefde er niet lang over na te denken. Het middelste plaatje sprak me direct aan!. Weerstanden! Echt, eindelijk was ik van die slingerende dingen af. Man, wat werd ik dáár gek van. Het hele huis lag er vol mee. Weerstand hier, weerstand daar, de hele dag door. En eindelijk had ik er een plek voor. Vanaf nu gaat alle weerstand die ik hier in huis ondervind in mijn nieuwe bewaarbus. Zal ik dáár even mooi vanaf zijn?!

Ik ben Lotus Bakeries uit Enkhuizen eeuwig dankbaar.

17 thoughts on “Mis- en weerstanden

 1. Ein-de-lijk! Ik ga ook zo’n bus halen. Koeken in de prullie (want die 5,1 kilo die eraf is willen we er wel af houden natuurlijk) en hup! weerstanden erin.

  Lijkt me heerlijk. Een leven zonder weerstnad. Bedankt voor de tip Es!

  Like

 2. Hai Lil! Hai Esther!
  Wat grappig. Dat is nu echt weer zoiets wat jij ziet. (maar wat zijn het nu? weerstanden? ik zit echt te turen naar dat fotootje)

  Like

 3. Ik zal eerlijk bekennen dat ik al een aardige collectie van die bussen heb. Zitten oa stiften vd kids in.

  (ps lees zin 4 van onderen ff na)

  Like

 4. ha, toevallig hebben we sinds jaren weer zo’n bus in huis en de inhoud wordt gewaardeerd door de familie!.
  En toevallig keek ik er gisteren in om te kijken of de bodem al in zicht kwam en toen zag ik al wat tekeningen met daarboven inderdaad die tekst, haha.
  Ik ga ook maar eens diep nadenken waarvoor het nog meer te gebruiken is maar weerstand is altijd een goede inhoud!

  Like

 5. Kan met twee pubers in huis een hele voorraad gebruiken! Als dat nou toch eens een oplossing was besteedde ik hier mijn vakantiegeld aan dit jaar.

  Like

 6. Haha, als je eens wist wat wij hier allemaal in die bussen bewaren: honden-beloningskoekjes, pennen, viltstiften, elastiekjes, schroeven, waardepunten van de koffie, knikkers en nog veel meer.

  Like

 7. Uiteraard. Wie kent ze niet? (ik)

  P.S. In je schuingedrukte koptekst staat per ongeluk Enhuizen zonder de K erin. Wel een grappig foutje als je de tekst leest 😉

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s