Updateweek; Pauls Paradijs

Een logisch gevolg op het blogje van gisteren.

Een blogje over Paul. Zou mijn man dezer dagen nog steeds bovengronds leven, of is hij inmiddels definitief ondergedoken en wentelt hij zich in zijn eigen zee van marmer? Met andere woorden: hoe is het met De Kelder?

Met de kelder gaat het uitstekend. Met de beheerder ook. Eerst dacht ik dat hij (de beheerder) een soort nucleaire oorlog verwachtte, zoveel sleepte hij naar beneden (voedsel, barkrukken, een keuken) maar inmiddels heeft alles een plek én een functie. En hoewel we allemaal wel eens wat te zoeken hebben down under (ik doe er de was, de kinderen spelen met vergeten speelgoed) is het ondergrondse gebied toch wel echt het domein van Paul. Niet voor niets heb ik een bordje ‘Tarzan inside’ op de deur gehangen.

De kelder heeft een hoog vermaeckgehalte. Momenteel is aanwezig: een flipperkast (en meneer overweegt een tweede), een touchscreen spelletjeszuil (je kent ze wel van de kroeg), een dartboard, schietgerei voor de luchtbuks en een enorme afzuigpijp. Aangezien die laatste is geïnstalleerd zodat Paul en vriend A. illegaal in de kelder kunnen roken en bitterballen frituren (zonder dat ik het ruik) schaar ik ook deze laatste onder vermaeck.

Behalve ontspanning wordt er ook met enige regelmaat in de kelder geklust. Laatst nog, heeft Paul alles witgeschilderd zodat het geheel ‘ruimtelijker’ zo ogen. En om dat ‘ruimtelijke’ extra cachet te geven, bracht hij meteen ook maar alle ‘overbodige’ spullen naar het grofvuil. Ik kon ternauwernood mijn oude schilderijen en een doos babykleertjes redden. En zo komen we dan op het feit dat de kelder tóch een klein probleempje oplevert; Paul heeft de ruimte dusdanig ‘mooi’ gemaakt dat het bijna geen kelder meer is.

En nu mag ik er (bijna) niets meer opslaan van hem.

11 thoughts on “Updateweek; Pauls Paradijs

 1. Leuk dat bordje. En fijn zo’n paradijs.
  Die van mij heeft een zolder. En een púinzooi dat het daar is! Een verzameling gitaren, elektrisch en acoustisch, boxen van twee meter hoog (‘Ik hoop niet dat die boxen hier hoeven te blijven staan?’ :{ vroeg ik toen ik, toen nog, op zolder kwam wonen), een stapel papieren en partituren waar je niet goed van wordt, een superdure espresso-machine, bokshandschoen, niet-meer-werkende megatv, video met videobanden met eh… u mag het raden, een plant die al drie jaar geen water heeft gehad, literatuur van tientallen jaren terug en een kiepraam met een fantastisch uitzicht op de twee Haagse tieten, heel ver in de verte.
  En o ja, een wasmachine en droger, maar díe raakt hij nooit aan. 😉

  Like

 2. ha, ha, sbb
  Dank je voor de (gevraagde) update Esther, ik lees je stukjes eigenlijk altijd, al loop ik soms wat achter en moet ik weer even tijd vinden om ‘t in te halen. En neem meestal niet de moeite om te reageren, maar bij deze wilde ik je even laten weten dat ik je stukjes zeker niet zou willen missen!

  Like

 3. Haha, hier heeft de man een schuur (zo vol dat ik er niet meer doorheen kan lopen). Kennelijk hebben mannen behoefte aan een plekje voor zichzelf (maar vrouwen toch eigenlijk ook wel? Ik wel, maar daar is geen plek meer voor……)

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s