Goeie actie!

Het was een actie van Kellogg’s.

“Knip de bon uit,” stond er op het pak. “En stuur deze – samen met een aan jezelf geadresseerde envelop – naar onderstaand adres.” De opbrengst: twee bioscoopkaartjes. Gratis en voor niets. Ik, de personificatie van marketinggedrag, sloeg natuurlijk direct aan het knippen.

De eerste keer dat ik de bonnen opstuurde ging er iets fout. De volgende dag had ik al post. “Wat raar,” dacht ik. “Zo snel.” Maar zo raar was dat niet. In de door mijzelf geschreven envelop zaten: – de twee uitgeknipte bonnen en – een gevouwen envelop gericht aan kellogg’s. Geweldig. Ik was weer terug bij af.

De tweede keer dat ik de boel verstuurde hoorde ik niets meer. “Lekkere actie,” dacht ik. “Die is natuurlijk inmiddels afgelopen en dan laten ze gewoon niets meer van zich horen.” Alle films die ik had willen zien waren onderhand alweer de bioscoop uit. Maar ik had te snel geoordeeld; vorige week vielen de coupons in bus.

Het nadeel was alleen dat de kaartjes maar een week geldig waren. Ik piekerde me suf wanneer ik de bios zou bezoeken. Ik had nogal een drukke week. Uiteindelijk kwam de oplossing in de vorm van vriendin F. Vriendin F. zou ’s zondags komen en vriendin F. bood zich spontaan aan.

Goed. Ik reserveerde de film (middagvoorstelling, we moesten namelijk ook nog uiteten) en vroeg Paul de kaartjes te halen terwijl ik met Lizzy naar een kledingbeurs ging. Zo gezegd zo gedaan. Zaterdag kwam en ging. Paul haalde de kaartjes (samen met Annabel) en ik kocht ‘nieuwe’ kleren voor Lizzy.

Zondag, einde van de ochtend, ontdekte ik de fout: ik was helemaal vergeten tegen Paul te zeggen dat ik twee coupons had liggen. Ik had hem de coupons mee moeten geven natuurlijk. Nu wist hij nergens van. Hij had gewoon de kaartjes voor me opgehaald. En betaald.

Gratis af te halen: twee bioscoopkaartjes. Alleen vandaag geldig.

19 thoughts on “Goeie actie!

 1. Oh…zo herkenbaar….aanbiedingen gelden altijd net niet voor dat truitje wat er net naast hangt en wel in de aanbieding is en acties zijn vaak zo ingewikkeld en omgeven met mits en maren dat de lol er van te voren vaak al af is.
  Ik trap er nog regelmatig in overigens! :-S

  Like

 2. Alice in Wonderland. Mwoh… Het is mijn lievelingsverhaal en ik hou erg van Tim Burton, dus ik had hoge verwachtingen.

  Maar daar voldeed de film niet aan. (Maar ik zat wel lekker rustig!) 😛

  Like

 3. Me too, ik heb alle films van Tim Burton gezien en vond ze allemaal super maar Alice werd (jammer genoen) zeker niet mijn favo…

  Like

 4. Hahahaha, heel slim 😀
  Ik wilde zaterdag Alice zien, maar had er dan weer geen 13€30 voor over, ik kijk wel of ik doordeweeks kan… Ik hoorde ook al dat hij tegenviel, het verhaal was volgens mijn zusje niets en de beelden prachtig. Naja, dan ga ik maar voor de beelden 😉

  Like

 5. Ik ben soms ook zo slim met dit soort zaken. Twee weken geleden was mijn echtgenoot jarig en ik besloot voor zijn verjaardagscadeautje twee bonnen in te wissen van Ici Paris die er al heel lang lagen. Hij had geen lekker geurtje meer, en ik heb er drie om uit te kiezen, dus dit leek me een prima oplossing. Toen ik thuis kwam met zijn geurtje wist ik opeens waarom ik zo’n onbestendig gevoel had dat er iets niet klopte. Ik had zijn geurtje gewoon betaald en de bonnen (die bijna verlopen zijn) zaten nog in mijn tas!

  Like

 6. Typisch Esssss!! Heerlijk. Maar ook herkenbaar. Vooral ook het vb van Marlieke. Ik kan dan zoooooo kwaad worden op mezelf. Zooo mega geirriteerd. Dan kan ik mezelf voor alles uitmaken wat maar rot en vervelend is… Ook herkenbaar???

  xxx

  Like

 7. hoi, hier ook zo’n bon liggen en wat blijkt… ze zijn tot eind december geldig dus je hebt nog een 2e kans! Chk even de site van Kellogs.
  gr. Natas

  Like

 8. verrek Tassie! Je hebt gelijk! Wat een goeie! Ik had ze al bijna weggegooid. Dank je wel.

  Waar zo’n blog al niet goed voor is. 😉

  Like

 9. Weet je dat zeker Carton? Ik had een keer een cadeaubon en toen ik daar in januari mee aankwam mocht ik hem niet meer gebruiken, hij was in december verlopen.

  Like

 10. Ik heb het over bv. een Douglasbon, boekenbon, cd-bon e.d. (een bon die je met geld gekocht hebt) dus niet over een tijdelijke actie. Maar ook bv. een tegoedbon uit een winkel kan niet verlopen (ook met geld gekocht). Ze kunnen het er wel opzetten maar het is niet rechtsgeldig. Het is een keer (een tijd geleden al maar ik ben het niet vergeten ;-)) aan de orde gekomen in een consumentenprogramma zoals Radar of Kassa. Misschien kun je het nog ergens terug vinden?

  Like

 11. Oke, ik snap het. Die bon die ik had was inderdaad een soort actie, niet ‘gekocht’. Dus dan is het anders. Anyway, dank voor de tip. Weer wat geleerd. 🙂

  Like

 12. Aiai zelfs na het lezen van dit blogje stond ik vandaag zonder mijn bonnen bij Esprit :$ Maar gelukkig zijn ze nog lang geldig en koop ik er regelmatig.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s