zondagavond

Ik lig boven, op bed, met mijn minilaptopje.

Ik heb net een moeilijke Sudoko opgelost (****) en ik vraag me af of Lizzy al slaapt. Of ik al naar beneden kan.

Eigenlijk ben ik een beetje te lui om te gaan kijken. Ik lig zo lekker. Het bed is fris, vanochtend verschoond, het boek van Stieg Larssen ligt onder mijn bed te wachten en ik heb een lekker kopje thee. Ik ben moe en rozig na een hele dag buiten.

Ik zak een beetje weg in de kussens. Ik sluit mijn ogen. Wat een heerlijk weekend hebben we gehad. Ijs gegeten bij de Italiaan, eendenkuikens gevoerd en zelfs vissen gevangen. Dat laatste was vanmiddag, bij mijn ouders.
Gelachen ook. Lizzy wilde de visjes die ze ving opeten, maar dat kon niet zei opa. “Als ik een eetbare vis vang, mag ik hem dan op eten?” “Ja,” riep opa. “En als je een haring met uitjes vangt, dan wil ik hem wel.”

Volgens mij is het buiten gaan regenen.

Wel lekker, denk ik, voor de nieuwe plantjes (dit keer niet op zijn kop erin gezet). De buren waren ook met plantjes bezig. En ze kwamen even kijken toen wij ’s avonds de vuurhaard aanstaken. Zo leuk met dit weer, iedereen komt zijn hol uit. Ik had een beetje een campinggevoel, dit weekend. Koffie in de tuin en zo. Kletsen over de schutting.

De prunus hier tegenover staat in bloei. Ik heb hem staan bewonderen toen ik de kinderen van het schoolplein ging plukken. Ze waren al de hele dag zoek. Skaten, stoepkrijten, klimmen. Ze wilden uiteraard dat ik het tuinbadje ging opzetten, maar dat heb ik niet gedaan. Er moet wat te wensen overblijven.

Het is ondertussen half tien.
Het regent best hard nu. Lizzy slaapt al lang. Beneden hoor ik Paul rommelen. Zeker op zoek naar chips of nootjes. Ik denk dat ik even opsta om een glaasje wijn te halen en dan ga ik lekker lezen op bed. En vroeg slapen.

Dromen over het volgende (hopelijk zomerse) weekend.

PS Sorry voor iedereen die dit maandagochtend (gaaaaap) op het werk leest. Ik heb de komende week ook van alles te doen. Maar dat zien we morgen dan wel weer.

6 thoughts on “zondagavond

 1. lekker he, dit weer! en idd: dat je weer weet dat je buren hebt, dat de kinderen weer zo lekker met elkaar gaan spelen en dat alles er drie keer zo gezellig uitziet met de zon. en dat je geen enkele reden hebt om die wijn niet op te drinken (vrees alleen dat ik daar morgen spijt van heb)

  Like

 2. Wat een heerlijk verhaal! Ik ga zondag na 8,5 mnd Singapore terug naar Nederland en kijk er enorm naar uit (heb een toptijd gehad hier maar nu het einde in zicht is, is het ook mooi geweest). Dit verhaal maakt me nog enthousiaster! Succes met de werkweek, hopelijk blijft het nog even zomers.

  Like

 3. Wat omschrijf je dat toch weer perfect…precies het heerlijke gevoel van dit weekend inderdaad!

  (Moest wel even lachen om ‘kletsen over de schutting’, dacht ik toch dat je die kletsen van jou bedoelde;) )

  Like

 4. Dank Miran 🙂

  Denise, Kletsen over de schutting kan twee dingen betekenen; mijn kletsen hangen namelijk regelmatig over de schutting met hun buurmeisje te kletsen. 😉

  Dees81, ik hoop dat het mooi weer als als je aankomt.

  Sox, ik had geen spijt! Jij?!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s