Slaap(t) lekker!

Wat een heerlijke dagen!

Ik dacht dat ik uit elkaar zou spatten van geluk!
Niet alleen vanwege het fantastische weer maar vooral vanwege Lizzy: ze heeft twee nachten bij haar vriendinnetje gelogeerd én ze heeft daarna een hele nacht in haar eigen bed geslapen!

Ik heb er een tijdje niet over geschreven.
Ik durfde gewoon niet. Elke stap vooruit leek breekbaar als glas.

Als ik het zou noemen zou ik de goden verzoeken.

Het hoge bed (met tent) heeft goed geholpen. Evenals het boek ‘nachtlichtjes. (Van oa David Fontana)
Steeds een stukje beter ging het. We bleven echter steken tussen 03.00 uur en 04.00 uur. Dan werd ze wakker en kroop bij ons in bed.

De wil om bij het vriendinnetje (haar ‘hartsvriendin’ van twee straten verderop) te logeren won het van de angst. Een beetje twijfelend pakte ze haar tas (“ik heb heel veel zin maar mijn buik voelt dat het eng is”). “Als het niet gaat kom ik je halen,” zei ik. (Twee straten in pyjama overleef ik nog wel.)

Ik ging slapen met mijn mobiel op het nachtkastje. Niet nodig. Ze sliep goed. Ze werd even wakker (aldus de overlevering) en sliep verder. Trots als een pauw kwam ze ’s ochtends terug. Om meteen weer te vertrekken voor nóg een nachtje.

Wij staken ondertussen voor de tweede dag de barbecue aan. Deze en gene pikten een spiesje mee en ook de ‘geloofde’ van Annabel kwam mee-eten. Ze speelden samen in de voortuin terwijl wij een rosétje dronken in de achtertuin.

Kortom, ouders van Nederland (en daarbuiten), non desperado. Worden deze zonnige dagen gekenmerkt door slaapgebrek (huilende baby) of loopt u uren achter een dreumes/peuter aan (Denise?)? Wanhoopt niet! Er is hoop. Echt!

Nog even en dan zit je er net zo bij als ik op de bovenstaande foto. Lekker in de zon, biertje & boekje erbij. Me-time in overvloed!

9 thoughts on “Slaap(t) lekker!

 1. Wat een heerlijk logje…zo gaat het hier ook zo’n beetje….geen logeerpartij, maar wel doorslapende kinderen en de BBQ aan! En tussen de fietstochtjes door ook in de tuinstoel met dat boek…wat is ie lekker he??? 😉

  Like

 2. en wat FIJN dat Lizzy het licht gezien lijkt te hebben…hopelijk geeft het haar zelfvertrouwen om het patroon niet te doorbreken!

  Like

 3. Hi hi, terwijl ik dit las kwam Bo me om iets vragen wat ik moest pakken en ik wilde vanmiddag alvast wat inpakken/klaarleggen voor de vakantie, maar dat werd met baby en peuter om me heen een grotere troep dan voordat ik begon. Geen drol opgeschoten dus. En toch ka-pot.
  Maar er is hoop zie ik, en dat zeg je ook al zo vaak.
  Fijn dat de nachten van Lizzy al weer ietsje beter gaan! En goed dat ze is gaan logeren.
  Jippe wordt ook nog wel eens wakker, maar lang niet zo vaak als Bo destijds. Maar omdat ze samen op één kamer slapen worden ze wel héél vroeg wakker, en wij dus ook…

  Like

 4. En vannacht…. helemaal alleen in haar eigen bed geslapen!!!! Todat ik opstond! Ben zo trots! Nu ‘mag’ ze bijna naar het oor en als alle kruisjes op het oor vol zijn, dan krijg ze oorbellen.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s