Verschillen M/V

“Hééé,” zegt Lizzy’s vriendje.

Hij plakt zijn neus tegen het zijraam van mijn auto. “In die auto zitten Thomas en Daan!” Ik kijk naar de stroom auto’s naast me.

“O ja?” zeg ik.
“Dat heb je snel gezien! Welke auto?”

Vriendje kijkt langs mij heen richting de linkerbaan. “Daar,” wijst hij. “In die Audi. Vóór die Volvo.” Ik klak met mijn tong. “Zo,” zeg ik. “Meneer heeft er verstand van.”

Het mannetje gnuift. “Mijn vader heeft een Audi. Een a4.”

Lizzy kijkt ook naar buiten. Ze heeft tot nu toe geen woord gezegd. Haar handen liggen rustig in haar schoot. Haar blonde krullen in een warrige staart. “Zeg,” vraagt Vriendje opeens. “Wat voor auto heeft jouw vader eigenlijk?”

Lizzy denkt even na. “Een blauwe,” zegt ze dan.

12 thoughts on “Verschillen M/V

 1. hahaha, perfecte reactie van Lizzy!!
  Dat soort jongetjes bestaan ook, ja, of eigenlijk, dat soort vaders 😉

  De oudste bij ons boeit het niet, de jongste pikt alleen de peugeots eruit, die hebben we zelf ook ..

  Like

 2. Schijnt inderdaad een jongetjes-ding te zijn…maar die van ons (4) zou ook gezegd hebben ‘een blauwe’! Automerken boeien hem niet…maar laat hem de logo’s van de eredivisie clubs zien en hij weet ze allemaal bij naam te noemen!

  Like

 3. :-). Alec heeft en had nix met auto’s. Maar vroeg je hem op 3jarige leeftijd welke dino op het plaatje stond en hij noemde de latijnse naam. Van zo’n 30 verschillend ook nog (en is het nu net zo hard allemaal weer vergeten).

  Like

 4. Tja, ‘t natuurlijk niet altijd ‘hetzelfde’, maar over ‘t algemeen genomen zijn de verschillen M/V reeds op jonge leeftijd aanwezig 😉

  Bij ons thuis was het net zo. Mijn broertje (her)kende alle automerken. Ik kwam niet verder dan ‘vier wielen’. Of drie wielen, een enkele keer, want die zag je toen nog wel eens rijden.

  Dat zag ik dan wel weer 🙂

  Like

 5. Hahaha wat leuk zeg 🙂
  Nu moet ik alleen zelf zeggen, is dat niet een foto van de nieuwe Ford 500? Ik vind die autotjes zó schattig! Ik zie ze heel veel rondrijden en ook in allemaal schattige kleurtjes, ben er helemaal verliefd op! Ja, ik ken ook wat automerken en types, maar dan vooral de schattige leuke autotjes ;-).

  Like

 6. Onze zonen zijn niet zozeer geïnteresseerd in de verschillende automerken, maar hebben wel de leeftijd dat ze de comfortabele leaseauto van mijn man verkiezen boven mijn “simpel” nissan micraatje. Mij boeit het allemaal niet zo, als het maar rijdt!

  Like

 7. Euh… denk dat MariekeM een Fiat 500 bedoeld? 😉 Cute is ie he, ik ben de trotste eigenaresse van een zwart exemplaar. Grappig dat jongetjes dat hebben, mijn zoontje kent bijna alle automerken, hij kon zelfs eerder Porsche dan Papa zeggen… hoe erg is dat? %-P

  Like

 8. Hahahaha, dat is wel heul erg! Aan de andere kant, Bel d’r eerste woordje was ‘tattoe’ (nav die plakplaatjes die ze zo mooi vond op haar arm).

  Da’s ook charmant! *:)

  Die Fiat vind ik inderdaad erg leuk! 😀 (Maar ik moet zeggen dat ik mijn peugeotje ook nog steeds kek vind heur.)

  Like

 9. Mijn zoontje (over twee maandjes twee jaar) is ook nu al zo’n autofreak. Hij doet niets liever dan autorijden en mij dan vertellen welke auto’s hij allemaal ziet (Volvo, Saab, Nault (van renault) Audi, BeeWe (BMW), Mini, Ford). En bij auto’s die hij niet kent moet ik hem vertellen welk merk het is.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s