Bijna vakantie I

Nog vier dagen.

Onder het motto ‘doe eens wat nuttigs met uw vakantie’ besloot ik de diepvries te ontdooien. Ik zou ervoor zorgen dat hij leeg was, zodat ik hem kon schoonmaken. En zodat hij tijdens de vakantie ‘uit’ kon. Spaarde weer stroom.

Afgelopen zondag had ik diepvriestechnisch al een aardige slag gemaakt; onverwachts kwamen vrienden eten dus een groot deel van de inhoud was inmiddels via de barbecue in onze magen verdwenen. De ingevroren cassave had ik gefrituurd, oude soep weggedaan en de doperwten opgewarmd.

De Kletsen vonden het een mooi werkje; zij moesten zorgen dat voor woensdag alle waterijsjes op waren. En zo kwam het dat ik gisteravond alweer aan de laatste lade toe was. Verstopt onder ettelijke zakjes ijsklontjes vond ik tot mijn grote verbazing (en, eerlijk is eerlijk: vreugde!) een fles Limoncello. “O ja,” zei Paul. “Die heb ik een keer voor jou gekocht.”

En zo kwam het dat ik gisteravond in de tuin zat te genieten van een heerlijk glaasje ijskoude Limoncello. De diepvries is nu bijna leeg. Er liggen alleen nog zes ingevroren pakjes satehstokjes (met saus) en die eten we vanavond op.

En die fles Limoncello? Die komt wel op.
Hihi.

14 thoughts on “Bijna vakantie I

 1. Ha, wat een goede timing – nu heb je nog drie dagen om (als beloning) een prachtig boek aan te schaffen, zodat ‘ie mee kan op vakantie 😉 . Een serieuze aanrader: de nieuwe van Audrey Niffenegger “De tweeling van Highgate”.
  Echt ontroerend mooi! Binnen 50 pagina’s moest ik al een traantje wegpinken…! Niet verdrietig, maar gewoon mooi, mooi, mooi, prachtig mooi!

  Like

 2. Precies Joske… ik beschouw het dan ook als adequate vakantievoorbereiding (net zoiets als het slikken van malariatabletten als je naar Thailand gaat).

  Like

 3. Ik ben zooo jaloers.
  Gisteravond na een strijk van anderhalf uur :-S besloot ik mezelf te trakteren op een Limoncello. Trek ik de vriezer open, fles weg…….. En man maar ontkennen dat hij er wat mee te maken had.
  Hoe sjagrijnig een mens dan kan zijn

  Like

 4. Goed nieuws! Je kunt ook zelf limoncello maken. 🙂
  5 biologische citroenen (met onbehandelde schil, of eerst heel goed wassen)
  400 g witte kristalsuiker
  0,5 l water
  0,5 l zuivere alcohol van 94°

  De citroenen omzichtig schillen. De dunne gele bovenzijde van de citroen wordt er met behulp van een dunschiller (zoals bij wortelen) afgehaald. De dunne gele schillen worden nu in een bokaal gedaan, daarna er de pure alcohol overgieten. De bokaal goed afsluiten en de inhoud gedurende een week laten trekken.

  Na een week maak je een siroop van kokend water en suiker. Dit mengsel 5 minuten laten koken, de siroop laten afkoelen en toevoegen aan de citroengele alcohol.

  Het mengsel filteren (koffiefilter in een trechtertje). De gefilterde massa in glazen fles(sen) gieten en deze een plaats geven in een donkere, frisse plaats (beschut tegen zonlicht). Na twee à drie weken is de likeur op smaak.

  Serveertip: IJskoud is het drankje op zijn best, ook de glaasjes mogen vooraf gekoeld worden in het diepvriesvak.

  Like

 5. lekker, dat limoncello is net zoiets als geld in je winterjas zak als je hem na de zomer weer uit de kast trekt. Je was het al lang vergeten en wat een verrassing 🙂
  Sante!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s