Bijna vakantie II

Tijd voor actie.

Voor zover je een tentoonstelling in het Veluws museum tenminste ‘actie’ kan noemen. (Anderzijds, met vijfendertig graden vind ik het al snel actie.) Alice in Wonderland was het thema. Mooie platen, een levensgrote Alice en replica van het ‘piepkleine’ deurtje. Voor de kinderen was er een speurtocht. En een televisie met de Disneyfilm.

Na de tentoonstelling (klein maar leuk) togen we naar het naburige theehuisje waar, op vertoon van ons Alice-kaartje, een kopje thee (drink mij!) en een handgemaakte bonbon (eet mij!) geserveerd zouden worden. Dat bleek echter alleen voor volwassenen, dus bestelde ik voor de kinderen apart Icetea en bonbons.

Onze ober bleek een jongen met een verstandelijke beperking. En hoewel de bonbons gewoon op de kaart stonden, weigerde hij ze te serveren. “Bonbons horen bij thee of koffie. Niet bij Icetea.” Ik gaf hem mijn Alice-kaartje en herhaalde nogmaals mijn bestelling. De jongen keek wantrouwig naar mijn kaartje (Who the fuck is Alice?), maar nam het uiteindelijk aan.

Even later kwam hij terug. Met een kopje thee. En één bonbon. “Geen extra bonbons. Ook geen Icetea. Mag niet met dit kaartje.” De jongen had het nog niet gezegd of hij was alweer verdwenen. “Het lijkt het theepartijtje van Alice wel hier,” grinnikte ik. “Alleen heeft de Hatter hier geen hoed op.” We deelden de bonbon. En de thee.

De Maartse Haas
liet zich niet zien.

5 thoughts on “Bijna vakantie II

 1. Tsssk! En niemand die deze jongen begeleidde of in de gaten hield??? Dat vind ik toch een slechte zaak.

  Overigens wel goed voor de lijn om één bonbon met z’n 3-en te delen 😉

  Like

 2. Er kwam later iemand ‘helpen’ (toch de Maartse haas?) maar die was net zo, volgens mij had het theehuis een ‘projectje’. 😉

  Like

 3. @ Muts.. een klein beetje begrip heb je daar toch wel voor ? Esther had ook zelf naar de begeleider toe kunnen gaan. Het heeft juist wel wat, zo’n bokkige ober haha. Zo te lezen maakte esther zich er gelukkig niet zo druk om.

  Like

 4. Die ober is in ieder geval wel iemand die goed is in het opvolgen van instructies!!
  Ik vind het trouwens overal en altijd zo stom als we ergens wat drinken en wij krijgen iets lekker bij de koffie, dat de kinderen dan niks krijgen bij hun drinken. Soms vraag ik erom en dan is het geen probleem, maar dat ze daar zelf nou niet op komen …. Ze drinken dan wel geen koffie, maar iets lekkers gaat er altijd wel in.
  Als je ooit in Nijmegen komt moet je echt naar Coffijn gaan, heel veel verschillende soorten eigengebrande koffie, heel veel lekkers, mooi uitzicht over de Waal, een riddertoren waar de kinderen kunnen spelen én obers met een verstandelijke beperking. Je kan alleen niet buiten zitten, dus meer een winteractiviteit …

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s