Bijna vakantie III

Het bankwereldje zit vol met Pakken.

En het valt niet mee om de hóófden, die bovenop die Pakken zitten, uit elkaar te houden. Daarbij komt dat de Pakken mij meestal wel herkennen. Ten eerste schrijf ik een column in een vakblad, ten tweede ben ik (onderdeel van) een minderheid (vrouw) en ten derde draag ik geen Pak. Het leidt soms tot genante situaties waarin ik enthousiast wordt aangesproken terwijl ik géén idee heb met wie ik het genoegen heb.

Laatst waren we ‘losgelaten’ in een soort pretpark. Tussen de ‘gewone’ mensen. ’t Was een uitje van de één of andere verzekeringsmaatschappij. Paul was mee, de kinderen ook. Beetje netwerken, beetje gezellig doen en na afloop een leuke foto mee. Dat werk. Afijn, ik had hier en daar al op goed geluk wat gegroet en gegrinnikt, gokte wie er bij ons ‘clubje’ hoorde (want niemand droeg een Pak), toen ik een man zag die me erg bekend voorkwam. Geen idee op welke afdeling hij zat, maar ik kende hem zeker. Ik besloot me van mijn beste kant te laten zien en groette hem enthousiast.

“Hoe gaat het met je?” (ik)
“Goed. Met jou?” (hij)
“Prima. Uitstekend. Leuk hier hè? Beetje naar je zin?” (ik)
“Jazeker.” (hij)
“Mooi. Mooi. Nou, ik spreek je later nog wel.” (ik)
“Dag.”(hij)

Paul keek me een beetje vreemd aan toen ik me weer bij hem en de kinderen voegde. “Hoezo,” vroeg hij “stond jij met Paul Rosenmöller te praten?”

17 thoughts on “Bijna vakantie III

 1. Oh wat heerlijk, zo’n ‘ketser van formaat’. Dit is zo’n verhaal waar je over twintig jaar nog steeds smakelijk om kunt lachen!

  Like

 2. Ah ja….ik stond ooit nast (!!!!!) Maradona in St Tropez en had het helemaal niet door, pas toen ik wegging zei iemand het tegen mij….

  Like

 3. Ah… ik ben dus niet de enige. Ik heb ook wel eens gehad dat ik een bnner tegenkwam en gewoon groette, zo van ‘ik ken jou’. Eigenlijk wel heel normaal, in een flits zie je wat bekends, pas later ga je nadenken…

  En… wist Alain de weg in Amsterdam? En Kikker, Madonna is wel heul cool!

  Like

 4. Alain wist aardig de weg in de Jordaan, hij leek alleen wat geërgerd doordat ik alleen de weg vroeg en niet een foto of een handtekening…enne…wie is cooler op de coolheidsschaal van Vuijsters? maradonna of madonna?

  Like

 5. Ha ha ha ha ha, en dan dat ‘ik spreek je later nog wel’…
  Erg grappig!
  (Misschien zit hij nog steeds zijn hoofd te breken over wie jíj nou toch ook al weer was).

  Like

 6. Hihi, ik heb Henny Stoel een keer enthousiast begroet, in een flits dacht ik “die ken ik” en later pas drong tot me door dat ik haar alleen van de tv ken… :$

  Like

 7. Super, als je wist wie het was, had je vast geen woord meer kunnen uitbrengen en nu heb je wel mooi met Paul Rosenmuller gekletst!

  Fijne vakantie, als je nog niet weg bent … Ik ga je niet missen, want ik ga zelf maandag!!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s