Verrassend!

We doen een spelletje.

“Woordcombineren,” heet het. Twee plaatjes vormen samen één nieuw woord. Een plaatje van een vis en een plaatje van een kar wordt ‘viskar’. Ik heb de indruk dat Annabel het principe nog niet helemaal begrijpt, dus begin ik met Lizzy. Ik wijs op de eerste twee plaatjes.

‘Strand’, en ‘bal’ wordt samen?”
“Makkie. Strandbal.
“Ja. De volgende is voor jou Bel.”

Ik wijs op een plaatje dat ‘vuur’ voorstelt en een eentje waarop een ‘toren’ staat afgebeeld.
Annabel zegt niets.

“Het is echt simpel Annabel,” helpt Lizzy. Ze tikt met haar vinger op het vuur en op de toren. “Als je ‘vuur’ en ‘toren’ bij elkaar doet, wat krijg je dan?”

Annabel denkt even na en zegt dan: “Brand?”

20 thoughts on “Verrassend!

 1. Hé, trouwens Es, omdat je hierboven net zelf ‘vijf jaar’ zegt, bedenk ik me ineens dat ik vaak vergeet hoe oud ze nou ook weer precies zijn. Waarom zet je het eigenlijk niet in je stukje hiernaast? Vind ik altijd wel leuk, om het precies te weten. En andere lezeressen misschien ook?

  Like

 2. Superlogisch! ALs je er over nadenkt slaat vuurtoren nergens op, het is meer een lichttoren. Of deden ze het vroeger wel met vuurtjes?? Dat zal wel.

  Like

 3. heerlijk wijffie toch, die Annabel! Poek blijft steeds maar volhouden dat ze vanmiddag een winkel hebben op school (rommelmarkt voor slachtoffers Pakistan) dat is dan weer gevalletje klok-klepel

  Like

 4. Jeetje, 5 en 7 alweer! Grote meiden, hoor.
  Leuk dat jullie nog echt spelletjes spelen. Want ik heb wel eens het idee dat dat gaat uitsterven. Tegenwoordig is het in de meeste gezinnen alleen nog maar tv-kijken en computeren… 😦

  Like

 5. Leuk! En gaat het hard hè, bij mij alweer 9 en 7, volgend jaar heb ik een tiener, bizar!
  @Muts: het is tegenwoordig een combi van computer, ds en gewone spelletjes. Bij ons in ieder geval nog wel. Soms vind ik het leuk om een kaart- of bordspel (die laatste maken ze bij mij thuis ook zelf nav wat op dat moment een hype is zoals Mariofiguren ganzenbord ed) en soms heb ik geen tijd en/of zin en dan ben ik erg blij met ds en computer!

  Like

 6. Jajaja, ik zet juist de computer aan om even te laten weten dat de post is geweest 🙂 🙂 🙂
  Superbedankt!!!!
  Ze slapt nu, ga straks meteen kijken hoe het staat …

  Like

 7. En wat krijg je als je Anna en Bel samenvoegt?! Juist … een slimme meid 😀

  Leuke aanpassing van het stukje hiernaast! Geluk zit inderdaad in kleine dingen 😉 (ben dus toch mijn NL aan het vergeten. Had laastst écht je uitleg nodig in die tutti frutti, voordat ik het weer wist :-S).

  En Muts: het is een kwestie van tv en computer uit, of niet hebben! In Frankrijk hebben wij dus geen van beide, behalve dan een laptop voor noodgevallen (= werk) en je moet eens weten hoeveel spelletjes we daar doen! Terwijl dochterlief net haar rijbewijs gehaald heeft, dus dat is écht geen kleine meid meer. 🙂

  Like

 8. ‘t Wisselt hier. Ze zijn nog steeds ‘fan’ van Mario. De DS is in de plaats gekomen van TV-kijken, zo ‘s avonds na ‘t eten zeg maar. Maar ze houden ook van lezen, knutselen en spelletjes. Kwartet, junior rummicub en dierenbingo zijn populair hier. En nu is de playmobil weer helemaal in, daar zijn ze bij mij thuis ook altijd heel druk mee. Dan maken ze een restaurant voor alle poppetjes enzo. Reuze leuk.

  Like

 9. Nog even over de leuke ‘post’ van woensdag, ik heb het Evi meteen aangetrokken toen ze wakker werd en liet de foto van Annabel met dat jurkje zien op de computer, heel grappig, ze keek van het scherm naar haar jurkje en weer terug, “hee, zelfde!!”. En steeds als ik daarna even iets anders bekeek wilde ze weer “Annabel zien”. En nu ik weer achter de computer zit vroeg ze er weer om, gelukkig heb ik dat blogje steeds zo gevonden met de zoekfunctie. Evi is er in ieder geval heel blij mee, nu nog iets te lang maar volgend jaar prima. Ik zal je een foto sturen!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s